Anadolu Mektebi Dergisinin 8. Sayısı

Anadolu Mektebi Dergisinin 8. SayısıMehmet Çetin
Dosyası
 
Anadolu Mektebi
Dergisinin 8. Sayısı
Çıktı
 
Anadolu Mektebi Dergisinin 8. sayısı çok kapsamlı bir “Mehmet Çetin Dosyası” ile çıktı
 
Anadolu Mektebi Dergisinin 8. Sayısı “Editör’den” Yazısıyla Başlıyor:
 
Editör’den
 
Kendi seyri içerisinde akıp gitmeye devam eden şu hayatta, yüreğimizde derin izler bırakan "kayıpların olması da muhtemeldir. Burada asıl olan üzüntümüzü hatıralarla besleyip yaşatmak değil, kalbimizde sevgisiyle ve emeğiyle yer eden değerlerimizi fikirleriyle yaşatmak ve onların emeklerinin zayi olmaması için gayret göstermektir.
 
8. sayısını okuyacağınız Anadolu Mektebi dergisinin bu sayıdaki dosya konusu merhum Mehmet Çetin olacak. Anadolu Mektebi ailesi gerek öğretmenleriyle gerek öğrencileriyle kendisini yakinen tanırdı. Yürütme ve Danışma Kurulu üyemiz de olan Mehmet Çetin'in, bu derginin çıkma aşamasında ve hassaten ilk sayılarda çok büyük emeği olmuştu. Bu vesile ile emek verdiği bu dergide kendisi için bir dosya hazırlamak bir vefa gereği idi; nitekim de dosyamız hazırlandı.
 
Mehmet Çetin merhumun değerli eşi ve çocukları bu dosyamıza söyleşi ve biyografi ile çok değerli katkılar sundular. Mahdumu Osman Çetin Bey, hazırlıkları ve diğer katkılarının yanı sıra kapak resmimizin de Mithat Akbay'dan gelmesine vesile oldu. Merhumun yol arkadaşları Sami Güçlü, Durmuş Günay, Bayram Bilge Tokel, Mesut Uçakan, Mahmut Kaçarlar; merhumu yakından tanıma imkânı elde eden Atilla Yaramış, Ayşe Karaman, Hasan Erbay, Kader Pektekin ve Şeymanur Çiğdem de dosyaya katkı sunan isimlerden oldular. Şair Sıtkı Caney'in Mehmet Çetin'in vefatının ardından yazmış olduğu şiir de dosyamızda yerini aldı.
 
Gönlümüz buruk bir şekilde hazırladığımız bu dosyanın, Mehmet Çetin'i tanımayanlar için de derli toplu bir çalışma olacağı inancını taşıdığımızı belirtmek istiyor; kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.
 
Anadolu Mektebi dergisi bu sayısında da (dosya metinlerinde olduğu gibi dosya dışında yer alan çalışmalarla da) çok kıymetli eserleri ihtiva etmektedir.
 
Yıldız Ramazanoğlu ile yapılan söyleşi, okuyanlar için ufuk açıcı niteliği haiz bir metin olarak dergimizdeki yerini aldı.
 
Anadolu Mektebi öğretmen ve öğrencileri bu sayıda da şiir, deneme, inceleme, hikâye ve makaleleriyle dergimizin gücüne güç kattılar, onlarla birlikte yürüyeceğimiz daha uzun yollarımızın olduğunu muştuladılar. Özlem Bulut'un son dönemdeki faaliyetlerimizi genel hatları ile derlediği çalışma da Anadolu Mektebinin inançla ve aşkla yürüttüğü gayretlerin bir haritası mahiyetinde oldu.
 
Hülasa dergimizin yeni sayısı, arşivlerimizde hak ettiği yeri alacak dolu dolu bir içerikle sizlere sunuldu.
 
Kıymetli okurlarımız,
 
Malumunuz her güzel işin ardında büyük emek ve gayretler vardır; dergimizin hazırlık aşamasında olduğu gibi. Onu okumanız, sahiplenmeniz ve ondan mümkün olan en yüksek düzeyde istifade etmeniz en büyük temennimizdir. Nitekim böyle olursa verilen tüm emekler hak ettiği yere ulaşacaktır.
 
İyi okumalar diliyor, Türkçemizin Sultanı Yunus Emre'yi dosya konusu edineceğimiz yeni sayımızda buluşmayı diliyoruz.
 
Anadolu Mektebi Dergisinin 8. Sayısı 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir