Anadolu Mektebi Dergisinin 6. Sayısı

Anadolu Mektebi Dergisinin 6. SayısıAhmet Haluk Dursun
Dosyası
 
Anadolu Mektebi
Dergisinin 6. Sayısı
Çıktı
 
Anadolu Mektebi Dergisinin 6. sayısı çok kapsamlı bir “Ahmet Haluk Dursun Dosyası” ile çıktı
 
Anadolu Mektebi Dergisinin 6. Sayısı “Editör’den” Yazısıyla Başlıyor:
 
Editör’den
 
Merhaba değerli okuyucular.
 
Son bir yıldır, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de alışık olmadığımız, hayatımızda hiç görmediğimiz ve belki de bir daha göremeyeceğimiz olağanüstü hayat pratikleriyle karşı karşıya kaldık. Ezberlerimiz bozuldu, rutinlerimiz değişti ve hatta hay at büsbütün başka bir hâl aldı. Aile, dost ve çevre ile olan ilişkilerimiz bambaşka bir hâle büründü. Tüm bu olağanüstülükler bir de bizim yakınlarımızın kaybına neden olmuşsa artık açıklanamaz bir ruh hâlinin içerisinde kıvranıp dururuz.
 
Salgın döneminin acı kayıplarından birini de Anadolu Mektebi Dergisinin başlangıcından itibaren Editörlüğünü üstlenmiş olan Mehmet Çetin ağabeyimizin vefatı dolayısıyla bizler de yaşamış olduk. Dergi çalışmalarında görebildiğim kadarıyla kendine has üslubu, sesi ve konuları ele alış biçimiyle nevi şahsına münhasır bir kişilik olduğunu söyleyebilirim. Bu derginin çıkartılmasında hem fikren hem de emekleriyle önemli katkıları olan Mehmet Ağabeyimize rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun.
 
Dergimizin 6. Sayısında "Haluk Dursun" dosyasına odaklanmış bulunmaktayız. İki yıl önce Van'ın Erciş ilçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Haluk Hoca hem akademik kimliğiyle hem de sıra dışı bürokratik görevleriyle bir "kültür adamı" olarak her daim hatırlanacaktır. Bu sayımızda Hocanın kızı Nilay Dursun ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Haluk Hoca gibi ülke ve hatta bunun üstünde çalışmalar yapan şahsiyetlerin genellikle özel hayatı ve belki de küçük ayrıntılar olarak bilinen ancak oldukça kıymetli bilgilere haiz hayat hikâyeleri bilinmez, işte bu noktada, bu söyleşinin kıyıda köşede kalmış yaşanmışlıklara ışık tutacağına inanıyorum.
 
Dergimizin bir diğer bölümün de Haluk Hocanın yakın dostları ile çalışma arkadaşları tarafından kaleme alınan belki de ilk kez gün ışığına çıkan bilgilere haiz yazılar okuyacaksınız. Birbirinden kıymetli kalemler tarafından bu sayı için yazılan bu yazılar, Hocanın bilinmeyen yönlerine dikkatleri çekmektedir. Gençler tarafından kaleme alınan "Hoca'ya Mektup" bölümümüz de ise genç arkadaşlarımızın duygularına ve düşüncelerine şahitlik edeceğiz.
 
Soruşturma bölümümüz ise yine Hocanın yakın arkadaşlarına yönelttiğimiz üç sorumuza verilen cevaplardan oluşmaktadır. Keyifle okuyacağınıza inandığımız bu cevaplar başka bir tat sunmaktadır.
 
Dergimizin bir bölümünü de Ömer Seyfettin'e ayırdık. Anadolu Mektebi öğrencilerimizin kaleme aldığı yazılar, Türk öykücülüğünün bu önemli ismini yakından tanımak açısından bambaşka açılımlar sunmaktadır.
 
7. sayımızı "Mehmet Akif" olarak belirlemiş bulunuyoruz. 2021 yılı, Mehmet Akif'in her açıdan ele alındığı bir yıl olarak çeşitli etkinliklerle kutlanacak olup dergimiz de istiklal Şairimize yakışır dosyayla katkı vermeye devam edecektir.
 
Yeni bir sayıda buluşmak ümidiyle, iyi okumalar dileriz.
 
Anadolu Mektebi Dergisinin 6. Sayısı 
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir