Anadolu Mektebi Dergisinin 5. Sayısı

Anadolu Mektebi Dergisinin 5. SayısıTarık Buğra
Dosyası
 
Anadolu Mektebi
Dergisinin 5. Sayısı
Çıktı
 
Anadolu Mektebi Dergisinin 5. sayısı çok kapsamlı bir “Tarık Buğra Dosyası” ile çıktı
 
Anadolu Mektebi Dergisinin 5. Sayısı “Editör’den” Yazısıyla Başlıyor:
 
Editör’den
 
“Genç Kalemlerle Bir Dergiye Omuz Vermek
 
Yeni bir sayının tazeliğiyle merhaba değerli okuyucular!
 
Anadolu Mektebi Gençlik Dergisi, bu okuyacağınız 5. sayısıyla birinci "yılını tamamlamış oluyor. Geçen yılın sonbaharında 1. sayısı ile okurlarının karşısına çıkan dergimiz, dopdolu içerikleri, birbirinden güzel yazıları ve söyleşileriyle kültür ve edebiyat dünyamızda adından söz ettiren etkili bir gençlik dergisi olmayı hak etmiştir, ilk sayıdan itibaren çıtası yüksek bir kültür ve edebiyat dergisi çıkarmanın birtakım zorlukları olsa da bütün sayılarımızda bu çıtayı düşürmeden hatta her sayısıyla bu kaliteyi bir üst noktaya taşıyarak bu heyecana ortak olmak mutluluk ve gurur verici.
 
Genç kalemlerle kültürel çıtası yüksek bir dergi çıkarmak hem çok anlamlı hem de kalıcılığı bakımından şimdinin ve geleceğin ruhuna derin izler bırakması bakımından apayrı ve tarif edilemez bir güzelliğe sahip. Bu anlamlı ve güzel ç alışmada, bize yazılarıyla destek veren Anadolu Mektebinin öğretmen ve öğrencilerine ayrıca teşekkür ediyoruz.
 
Dergimiz, her yeni sayıyla beraber yeni uygulamalarıyla da dikkat çekmektedir. Bu sayımızla birlikte ilk kez öğrenci ve öğretmen arkadaşlarımızın çeşitli tekniklerle çizdikleri görsel çalışmalara da yer verdik. Dergimizin dosya konusu etrafında şekillenen, estetik açıdan üst düzey niteliğe sahip çizimlerimizi umarız siz değerli okuyucularımız da beğenir. Yeri gelmişken belirtmekte fayda var, görsel çalışmalarıyla bize kuramsal desteklerini esirgemeyen Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesine, Ankara Güzel Sanatlar Lisesine ve bizimle çalışmalarını paylaşan arkadaşlarımıza içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.
 
Bu görsel çalışmalarla dergimiz, bin bir türlü çiçeğin açtığı rengârenk bir çiçek bahçesini andırıyor adeta. Nitelikli söyleşi ve yazıların yanı sıra büyüleyici bir görsel şölene de tanıklık edeceksiniz, sevgili okurlar.
 
Rasim Özdenören’in "kitap anket"imize verdiği unutulmaz cevaplarından oluşan bölümümüzle başlıyor dergimiz. Çok keyifli ve anlamlı cevaplarıyla Rasim Bey'in kitaba ilişkin belki de ilk kez yayımlanan görüşlerini dikkatle okuyacağınızı ummaktayız.
 
"Tank Buğra" dosya konumuz; bağlamında sanatçının kıymetli eşleri Hatice Bilen Buğra Hanımefendi ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Tank Buğra’nın sanatçı kişiliği, yazıyla olan münasebeti ve insani özellikleri gibi daha birçok konuda, Hatice Hanım, çok kıymetli açıklamalarda bulunuyor. Bu söyleşiyi kabul ederek genç okurlarımızla unutamayacakları güzellikleri paylaşan Hatice Bilen Buğra Hanımefendiye teşekkür ediyoruz.
 
Bu sayımızda ikinci bir söyleşiye daha yer verdik. "Tank Buğra" üzerine akademik çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Ebru Burcu Yılmaz Hoca ile de sanatçının eserleri ve sanatçı kimliği üzerine, derinlikli bir konuşma gerçekleştirdik. Adeta arkeolojik bir kazı mahiyetinde sanatçının eserlerinde görünen derin anlamların şifresini bizimle paylaşan hocamızın fikirleri hem ufuk açıcı hem de etkileyici. Kendilerine hem söyleşi hem tanıdığı Tank Buğrayı anlatan yazısı, hem de kişisel arşivinden dergimizin bu sayısı için özel olarak paylaştığı fotoğraflar için teşekkürü bir borç biliriz.
 
Bir sonraki sayımızın dosya konusunda, elim bir trafik kazası sonucu vefat ederek aramızdan ayrılan "Haluk Dursun” Hocayı merkeze alacağız. Haluk Hoca; akademisyenliğiyle, sıra dışı bürokrat kimliğiyle, derinlikli kültür adamlığıyla ve her şeyden önemlisi "İstanbul Beyefendiliği" ile namzet bir şahsiyet olarak hafızalarda her daim hatırlanacaktır. Allah'tan rahmet diliyoruz.
 
Dopdolu "y eni" bir sayıda buluşmak üzere iyi okumalar dileriz.”
 
Anadolu Mektebi Dergisinin 5. Sayısı 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir