Temmuz Dergisinin Nisan 2018 Sayısı

Temmuz Dergisinin
Nisan 2018 Sayısı
Çıktı
 
Temmuz dergisinin 21. sayısı olan Nisan 2018 sayısı çıktı.
 
Temmuz’un bu sayısının kapak görselinde baharın coşkusu var. Kapakta öne çıkartılan  "Kim yıkılmışsa, ayağa kalksın! Kim yenilmişse, dövüşsün." sözleriyle de adeta baharın diriliği vurgulanmış.
 
Dergi bu sayıda Hasan Aycın’ın bir çizgisiyle sayfalarını aralamış.
 
Bu sayının giriş yazısı, ümmet coğrafyasının kederli halinin bir bahar muştusuyla dağılması için edilmiş bir dua gibi. “Ey umudu günde beş vakit zamana taşıyanlar! Ey kelamın gül yüzlü çocukları! İbrişimleri al, gözleri kartal, elleri battal kahramanlar! Bir bahar denizinde büyüsün gözleriniz .”  sözleri umudu diri tutan bir çağrı adeta. 
 
Mustafa Yılmaz’ın “Bezirgânım Metaım Çok, Alana Satmaya Geldim” başlıklı denemesi bu sayının ilk yazısı.
 
Ercan Ata’nın Nuhan Nebi Çam ile “Hikâyemiz” üzerine yaptığı söyleşi bu sayıda. Nuhan Nebi Çam ile Uyanma Bildirisi Penceresinden Öyküsünü ve Hikâyemizi Konuştuk“ isimli söyleşide Ercan Ata’nın röportaja yön veren ve yazarı daha iyi tanımamızı kolaylaştıran sorularına Nuhan Nebi Çam’ın verdiği cevaplar hem öykü dünyasında kısa bir gezinti yapmamıza hem de yazarın öykü ile hayat arasında kurduğu o sağlam bağın mahiyetini anlamımıza imkân sunmuş.
 
Bu sayının şairleri: Adem Yazıcı, Tunay Özer, Nurettin Durman, İsmail Söylemez, Mehmet Âkif Şahin, Necati Atilla Soykan, Mehmet Gemci, Sümeyra Sıddık, Osman Halisdemir, Davut Güner, İmdat Akkoyun, Umut Celal.
 
Bu sayıda öyküleriyle yer alan öykücüler; Mehmet Mortaş, Ayşe Sena Er, Zeynep Kahraman Füzün, Serkan Akın, Erdoğan Aydoğan, Selvigül Kandoğmuş Şahin, Sefa Toprak, Sait Altın, Kenan Yusuf.
 
Erkam Kuşçu “Arayışlar İçerisinde Bir Ruh: Lev Tolstoy” isimli yazısında Tolstoy’un inanç ve düşünce dünyasını, döneminin ünlü Rus yazarlarıyla ilişkilerini kaleme almış.
 
Eminenur İskender “Bir Konvoy Vicdan” başlığını taşıyan yazısında Suriye zindanlarında esir edilen kadın ve çocukları gündeme getiren ve kadınların öncülük ettiği “Vicdan Konvoyu”na dair tanıklığını paylaşmış.
 
Sinan Ön “Özgürlüğü Kelebeğin Kanatlarında Aramak” isimli denemesinde modern zamanın en tutkulu kavramı olan “özgürlük” meselesine eğilmiş.
 
Osman Yağmur, Kudüs’e düzenlediği geziye dair gözlemlerini ve yaşadığı hissiyatı kaleme aldığı “Kudüs mü Bizim İçimizde Olmalı? Yoksa Biz mi Kudüs’ün İçinde?” başlıklı yazı dizisinin ikinci ve son yazısını yazmış.
 
Mehmet Akif Öztürk,  “Rosales’in Kişisel Felaketi” başlığı altında Kübalı yazar Guillermo Rosales’in Felaketzedeler Evi isimli otobiyografik romanını tahlil etmiş.
 
Kemal Kurak, okurlara sevimli bir misafiri tanıtmış “Tarçın’la Bir Saat…” isimli yazısında.
 
Mustafa Yılmaz, “Rüzgarın Önünde Savrulan Bir Fikir Don Juanı: Hilmi Ziya ÜLKEN” yazısıyla Hilmi Ziya Ülken’i gerçek yönleriyle tanıtmaya çalışmış.
 
 

 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir