Şiar Dergisinin Temmuz-Ağustos 2019 Sayısı

“Nasip Oldukça
Çıkan Dergi”
 
Şiar Dergisinin
Temmuz-Ağustos 2019
Sayısı Çıktı
 
Şiar Dergisinin 23. Sayısı olan Temmuz-Ağustos 2019 Sayısı çıktı.
 
Selvigül Kandoğmuş Şahin imzalı kapak, dikkat çekici.
 
Derginin sayfaları dergi şairlerinden Bahtiyar Aslan’ın “Kertenkelenin Kuyruğunda Türk” başlıklı şiiriyle açılmış. Onu, Fatma Esti’ye ait “Baba Seni Üsküdar Marmaray’da Bekliyorum” başlıklı şiir takip etmiş.
 
Bu sayıda şiirleriyle yer alan diğer şairler:
Ahmet Demir, Arif Mete, Aslı Uraz, Ayşe Nur Biçer, Sıddıka Zeynep Bozkuş, Caner Çelik, Erol Yılmaz, Ümit Köksal, Nilüfer Zontul Aktaş, Süreyya Altunkara, Vahdettin Oktay Beyazlı, Gazi Balcı, Hamdi Gün, Hümeyra Yargıcı, Kuddusi Demir, Orhan Tepebaş, Emrah Çiftçi, Hakan İlhan Kurt, Yılmaz Yetiş, Mustafa Işık ve Tayyib Atmaca.
 
Sibel Akın “Körebe” başlıklı deneme yazısıyla dergideki yerini almış.
 
Derginin genel yayın yönetmeni Serap Kadıoğlu, her sayıda bir edebiyatçıyı konuk ettiği Hasbihal köşesinde Hakkı Özdemir ile bir söyleşi gerçekleştirmiş.
 
Derginin şiir editörü olan Orhan Tepebaş’ın bu sayıda “Korsan Haritaları-1” başlıklı bir değerlendirme yazısı var.
 
İlknur Tatar Kırılmış “Sözden Yazıya Geçme Uğraşısı Olarak Uykuların Doğusu” başlıklı yazısıyla bu sayıda yer almış.
 
Bu sayının diğer nesirlerinin yazarları:
Hakkı Özdemir, Feride Turan, Mustafa Uçurum, M. Ebrar Alar ve Rasim Kırlak.
 
Derginin yayın koordinatörü İdris Mahfî Erenler’in her sayıda bir gönül erini kendine has üslubuyla anlattığı Mutasavvıf Şairler köşesinde bu sayıda “Aşk ile Yanmış Yakılmış: Antepli Aydî Baba” yer almış.
 
23. sayıda öyküleriyle yer alan isimler:
Ayşe Saygılar Umur, Caner Çelik, Havva Bakiye Demir, Merve Can, Merve Çakır ve Özay Erdem.
 
Nur Özyörük’ün her sayıda iki yazarın birer eserlerini tahlil ve tavsiye ettiği Sarraf köşesinde bu sayıda Akif Emre’nin “İstanbul’u Yeniden Düşünmek ve Erguvanname” ve Hüseyin Akın’ın “Bana Öğretmenini Söyle” eserleri var.
 
Derginin musahhihlerinden ve yazarlarından Muhammed Ebrar Alar Dağarcık köşesinde unutulmaya yüz tutmuş kelimeleri gün yüzüne çıkarmaya devam etmiş. “Kâmus Nâmustur” mottosuyla yazılan köşede bu sayıda “R” harfinden kelimeler var.
 
Temmuz-Ağustos sayısının arka kapağında ise Mahmut Düzen imzalı bir fotoğraf ve Esma Polat’a ait “Kış Masalı” başlıklı bir şiir yer almış.
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir