Şiar Dergisinin Ocak-Şubat 2020 Sayısı

Şiar Dergisinin Ocak-Şubat 2020 Sayısı“Nasip Oldukça
Çıkan Dergi”
 
Şiar Dergisinin
Ocak-Şubat 2020
Sayısı Çıktı
 
Şiar Dergisinin 26. sayısı olan Ocak-Şubat 2020 sayısı çıktı.
 
Selvigül Kandoğmuş Şahin imzalı tezhip sanatından harflerle kolajlanmış İstanbul temalı kapak, bir önceki sayıda olduğu gibi yine dikkat çekici.
 
Derginin sayfaları İbrahim Tenekeci’nin “Belki Başka Zaman” başlıklı şiiriyle açılmış. Hüseyin Akın’ın ““Nevzat’ın Dükkânında” başlıklı şiiriyle devam etmiş.
 
Bu sayıda şiirleriyle yer alan diğer şairler:
Şakir Kurtulmuş, Hasan Nalçacı, Hümeyra Yargıcı, Fatma Esti, Ayşe Nur Biçer, Seda Şaffak, Ebrar Dumlu, Hatip Çiçek, Vahdettin Oktay Beyazlı, Kuddusi Demir, Yılmaz Yetiş, Erol Yılmaz, Ümit Köksal, Sercan Dinç ve Ercan Sağlam.
 
Gökdemir İhsan, “Kritik ve Etik” yazısıyla bu sayıda yer almış.
 
Abdullah Akın “Tanzimat’tan Cumhuriyet’e Dîvan Edebiyatı Eleştirileri ve Polemiklere Dair” çalışmasıyla bu sayıya katkıda bulunmuş.
 
Esma Polat, “Bıçağı Bileği Taşına Vurmak Yahut Şeyh Gâlib’in Nâbî’ye Yönelttiği Tenkitler” isimli yazısıyla bu sayıda yer almış.
 
Cevat Akkanat , “İkinci Yeni Şiirinin Doğum Sancısı Neye Dayanır?” sorusunu sormuş ve cevaplarını aramış.
 
Hayrettin Orhanoğlu, polemiğin en güçlü ırmaklarından Cemil Meriç’in Bu Ülke adlı kitabından hareketle Garb’ın polemiklerine değinmiş.
 
Şadiye Kılıç, yıllardır edebiyatta ciddi bir polemik konusu olan “Kadın Şair Olur mu?” sorusunu sormuş. Tarihten örneklerle destekleyerek şiirin duygu işçiliği olduğunu belirten yazar, cinsiyetin şiir üzerindeki ehemmiyetini de sorgulamış.
 
Bu sayıda yazılarıyla yer alan diğer isimler:
Orhan Tepebaş, Ayşe Nur Biçer, Mustafa Özçelik, Sibel Akın ve Mehmet Mazak.
 
Mutasavvıf Şairler köşesinde derginin yayın koordinatörü İdris Mahfî Erenler, “Bende-i Bektâş-ı Velî Gulâm-ı Âl-i Abâ Hâdimü’l Fukârâ El Hac Mehmed Ali Hilmî Dedebaba”yı anlatmış.
 
Bu sayıda öyküleriyle yer alan isimler:
Mehmet Akif Demirelli, Kuddusi Demir, Merve Çakır, Ali Küçük ve Medine Yıldız.
 
Sarraf köşesinde Feride Turan, Şakir Kurtulmuş’a ait “Dağların Açık Yarası” isimli şiir kitabının değerlendirmesini yapmış.
 
Derginin musahhihlerinden M. Ebrar Alar ise, unutulmaya yüz tutmuş kelimelerimizi gün yüzüne çıkarmaya devam etmiş. Dağarcık köşesinde bu sayının harfi; “T”.
 
Yeni yılın ilk sayısının arka kapağında Mahmut Düzen’e ait bir fotoğraf ile birlikte Şadiye Kılıç’ın “Lev” başlıklı şiirine yer verilmiş.
Şiar Dergisinin Ocak-Şubat 2020 Sayısı

 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir