Şiar Dergisinin Eylül-Ekim 2019 Sayısı

 “Nasip Oldukça
Çıkan Dergi”
 
“Asaf Halet’le
Bir Hafta”
 
Şiar Dergisinin
Eylül-Ekim 2019
Sayısı Çıktı
 
Şiar Dergisinin 24. sayısı olan Eylül-Ekim 2019 sayısı çıktı.
 
Selvigül Kandoğmuş Şahin imzalı kapak,  bir önceki sayıda olduğu gibi yine dikkat çekici.
 
Şiar Dergisinin Eylül-Ekim 2019 sayısının sayfaları Doğancan Kambur’un “Nicedir Kaybolmalarımızın Şiiridir” başlıklı şiiriyle açılmış. Onu, Fatma Esti’ye ait “Bir Çığlıktır Ömrümüz” başlıklı şiir takip etmiş.
 
Bu sayıda şiirleriyle yer alan diğer şairler:
İbrahim Sadri, Yağız Gönüler, Cihan Adıman, Serap Kadıoğlu, Mustafa Uçurum, Ümit Köksal, Ayşe Nur Biçer, Arif Mete, Hümeyra Yargıcı. Murat Serdar Çakıroğlu, Vahdettin Oktay Beyazlı, Hamdi Gün, Hatip Çiçek, Hakan İlhan Kurt, Ahmet Sait Karaca, Süheyla Altınkaya Turan. Ali Sali, Ahmet Keser, Ahmet Doğru, Muhammed Kürşat Atar, Mustafa Sarp Paker, Mehmet Ali Yücel ve Emine Savaş.
  
Derginin genel yayın yönetmeni Serap Kadıoğlu, her sayıda bir edebiyatçıyı konuk ettiği Hasbihal köşesinde, Yıldız Ramazanoğlu ile öykü eksenli bir söyleşi gerçekleştirmiş.
 
“Hikâyeden Öyküye” başlıklı yazısında Abdullah Akın, öykü ve hikâyenin arasında ne gibi farklar bulunduğunun cevabını aramış.
 
Mustafa Özçelik, “Asaf Halet’le Bir Hafta” başlıklı, dikkat çeken yazısıyla bu sayıda yer almış.
 
Kuddusi Demir, “Sözlü Kültürün Dizinin Dibinde Ben’in Hikâyesini Anlatmak” başlıklı yazısıyla hangi hikâyenin peşinde olduğu konusuna değinmiş.
 
Berat Tekindağ, “Gölgelerdeki, Karanlıklardaki, Aynalardaki Emine Batar Öyküsü” başlığıyla yazar Emine Batar’ı ve öykülerini değerlendirmiş.
 
Bu sayının diğer nesirlerinin yazarları:
Sibel Akın, Sabiha İclal Tiryaki ve Şadi Kocabaş.
 
İdris Mahfî Erenler’in her sayıda bir gönül erini kendine has üslubuyla anlattığı Mutasavvıf Şairler köşesinde bu sayıda “Cihâdı Şiâr Edinmiş Veli: Şemseddîn Sivasî” yer almış.
 
24. sayıda yer öyküleriyle yer alan isimler:
Kuddusi Demir, Caner Çelik, Merve Çakır, Ayşenur Karasu ve Ali Küçük.
 
Nur Özyörük’ün her sayıda iki yazarın birer eserlerini tahlil ve tavsiye ettiği Sarraf köşesinde bu sayıda Dursun Ali Tökel’in “Divan Şairi Diyor ki” adlı eseri var.
 
Derginin musahhihlerinden ve yazarlarından Muhammed Ebrar Alar Dağarcık köşesinde unutulmaya yüz tutmuş kelimeleri gün yüzüne çıkarmaya devam etmiş. “Kâmus Nâmustur” mottosuyla yazılan köşede bu sayıda “S” harfinden kelimeler var.
 
Eylül-Ekim sayısının arka kapağında ise Nurullah Genç’in “Portakal Çiçeğinin Şarkısı” başlıklı şiiri ve Mahmut Düzen imzalı bir fotoğraf yer almış.
 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir