Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

İskender Savaşır Vefat Etti

İskender Savaşır Vefat EttiŞair, Yazar ve
Psikoterapist
İskender Savaşır
Vefat Etti
 
Kanser tedavisi gören şair, yazar ve psikoterapist İskender Savaşır vefat etti.
 
Şair, yazar ve psikoterapist İskender Savaşır 63 yaşında hayatını kaybetti. İskender Savaşır, uzun süredir kanser tedavisi görüyordu.
 
İskender Savaşır Vefat EttiSavaşır, son yıllarda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde psikoloji ve kültür dersleri veriyordu.
 
Savaşır’ın cenazesi, 19 Haziran Salı günü öğle namazının ardından Tophane Kılıç Ali Paşa Camii’nden uğurlanacak.
 
İskender Savaşır; Kasım 1955’te Ankara’da dünyaya geldi. Hacettepe ve California Üniversitesi Berkeley’de psikoloji, Kansas Üniversitesi'nde dilbilim eğitimi gördü. İlk şiirleri 1978 yılında Oluşum ve Türkiye Yazıları dergilerinde yayımlandı. Daha sonra yayın yönetiminde de yer aldığı Toplum ve Bilim, Zemin, Defter ve McWorld dergilerinde yazı ve şiirleri yayımlandı. Bilgisayar Ansiklopedisi ve Ero Cinsel Yaşam Ansiklopedisi'nin yayın yönetmenliğini, Sosyalizm ve Toplumsal Mücadeleler Ansiklopedisi'nin yayın koordinatörlüğünü yaptı. İmago ve İçgörü psikoterapi merkezlerinde psikoterapist ve eğitimci olarak çalıştı; Daha sonra kuruluşuna katıldığı Tünel Kültür Merkezi, Karşı Sanat’la bütünleşerek faaliyetlerini sürdürdü. 2005-2013 yılları arasında çalışmalarını kuruluşuna katkıda bulunduğu Aralık Derneği’nde sürdürdükten sonra, halen sürmekte olan geniş bir sosyal sorumluluk, yayın ve araştırma projesi olan Dalgın Sular projesini başlattı.
İskender Savaşır Bilgi Üniversitesi Rönesans seminerleri ile Psikoloji Psikolojiye Giriş dersleri verdi.
 
Eserleri
 
İskender Savaşır Vefat Ettiİskender Savaşır Vefat Ettiİskender Savaşır Vefat Ettiİskender Savaşır Vefat Etti
 
İskender Savaşır' ın öykülerini bir araya getirdiği Masaldan Sonra (Cumartesi, 1992) ve Tutku 2000 adlı bir romanı bulunuyor. Dil üzerine yazılarını Kelimelerin Anayurdu ve Tarihi (Metis, 2000), modernleşme sorunları üzerine olanları Modernliğin Vicdanı (Kanat 2007) başlığı altında topladı.
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir