4. ARTANKARA Çağdaş Sanat Fuarı

15-18 Mart Tarihlerinde
4. ARTANKARA
Çağdaş Sanat Fuarı
ATO Congresium’da
 
Artankara Çağdaş Sanat Fuarı Türkiye ve 26 ülkeden 550 sanatçının 2000’i aşkın eserini 15-18 Mart tarihlerinde Ankara’ya getiriyor
 
Türkiye ile bölge ve çevre ülkelerin sanat piyasalarına ivme kazandırmayı da amaçlayan ARTANKARA, ATO Congresium’da dördüncü kez sanatseverlerle buluşacak.
 
ARTANKARA, özgün sanat eserlerinin görülebildiği, uluslararası düzeyde sanatçıların katılımlarıyla evrensel sanatın buluşmasına zemin hazırlayan,önemli bir platform haline geliyor.
 
ARTANKARA yerli ve yabancı galerileri aynı anda ziyaret etme fırsatı sunuyor. ARTANKARA İlk yıl 17 bin, 2016 yılında 32 bin, 2017 yılında ise 40 bin sanatseverin “ortak buluşma noktası” oldu.  Bu yıl katılımcı sayısında olduğu gibi ziyaretçi sayısında da artış bekleniyor.
 
Bu sene ARTANKARA fuarında Sanatçı Onur Ödülleri Turan Erol ve Gencay Kasapçı adına verilecek. Sanata Katkı Onur Ödülü ise Mustafa Ayaz Müzesi ve Plastik Sanatlar Merkezi Vakfı’na verilecek.
 
Resim, heykel, seramik, özgün baskı, fotoğraf, enstalasyon ve kavramsal sanat eserlerinin görülebileceği ARTANKARA’da 100’ü aşkın galeri yer alıyor.
 
Uluslararası arenada yerini alan ARTANKARA yabancı katılımcı yelpazesini genişletti. Bu yıl Türk katılımcıların yanı sıra Güney Kore, İtalya, İngiltere, Avusturya, Fransa, İran, Çek Cumhuriyeti, Yunanistan, Ukrayna, Kırgızistan, Bulgaristan, Macaristan, Rusya, Makedonya, Kazakistan, Irak, İran, İzlanda, Meksika, Norveç, Çin, Ermenistan, Yugoslavya, Estonya, Özbekistan, Kanada, Almanya ve Gürcistan’dan galeriler, sanatçılar ve koleksiyonerler de Ankara’da olacak.
 
NeoArtgallery İtalya standında Davide Frisoni, Mauro Filigheddu, Roberta Coni ve Hale Karaçelik’in eserleri sergilenecektir.
 
Güney Kore’nin önemli isimleri Yong-Moon Kim, Sang-Chul Won, Jung-Dae Kim, Min Kyo Kim, Sun Hwa Lee, Ece Yıldırım ve Yong Sil Lee AB Gallery Korea standında olacaklar.
 
Kanada’dan katılan Galeri 5 Continents standında Annie Gauthier, Ahad Moslemi ve Pelin Yazar yer alacak.
 
Bakü merkezli Araz Gallery standında ise Arif Huseyinov, Ebülfez Ferecoğlu, Xaqan Bayramov ve Mehmet Şirzad’a ait eserleri ziyaretçilerin beğenisine sunulacaktır.
 
Ahmad Tak, Kaveh Kavosi, Leyla Alikhani, Maryam Moghadam, Nazar Moosavi Niya Farda Art Gallery standında Iran çağdaş sanatı sanatseverlerle buluşturacaktır.
 
Ludmila Levitas, Svetlana Gruzdova, Igor Papakin ve Julia Agenosova Salon Ashley Art Rusya standında sanatseverlerle buluşacak.
 
Gittikçe ivme kazanan ARTANKARA’da 15-18 Mart 2018 tarihlerinde katılımcılar arasında Piramid Sanat ile Bedri Baykam, İMOGA müzesi ile Süleyman Saim Tekcan, Mustafa Ayaz Müzesi ile Mustafa Ayaz, Galeri Selvin ile Zerrin Tekindor, Abay Galeri ile İbrahim Balaban, Akademililer Sanat Merkezi ile Resul Aytemür, Sevil Dolmacı Art Consultancy ile Ergin İnan, Bahariye Sanat Galerisi ile Ümit Gezgin, İmoga Art Space ile Artsrun Apresyan, Galeri Binyıl ile Seyit Mehmet Buçukoğlu ve Constantinos Valaes, DorukArtProject ile Elif Aydemir ve bir çok daha sürpriz galeri ve sanatçı sanatseverler ile buluşturulacaktır.
 
Fuarın  Türkiye’nin en önemli geçmişten bugüne ve yeni nesil sanatçıları:
Mustafa Yüce, Kadir Akyol, Burhan Alkar, Malik Bulut, Yalçın Gökçebağ, Derviş Ergün, Ali Atmaca. Bedia Dipşo, Ayten Akbayram, Anar Eyni, Arzu Karcı, Azamat Kuliyev, Ekrem Kadak, Kadir Ablak. Chad Holliday, Jason Chakravarty, Adil Ocak, Mehmet Babat, Ali Candaş, Sait Rüstem. Mahmut Karatoprak, Yücel Kale, Ahmet Yeşil, Nurettin Akkaya, Hüseyin Feyzullah, Figen Demirel. Yiğit Yazıcı, Bülent Kılıç, Mert Ege Köse, Pınar Derin Gençer, İmren Erşen, Onur Can Özdemir, Eti Behar. Erdal Ardıç, Işıl Özışık, İsmail Hüseyinov, Hale Karaçelik, Hikmet Çetinkaya. Mehmet Emin Erdoğdu, Ayhan Türker, Hakan Esmer, Raşit Altun, Zerrin Pehlivan, Baran Kamiloğlu, Bülent Yavuz Yılmaz, Emre Lüle, Ekrem Yalçındağ.
 
1912 yılında kurulan hem mühendislik hem de sanat üzerinde Çin Halk Cumhuriyetinin önde gelen TIANJIN POLYTECHNIC üniversitesi sanatseverlere Çin çağdaş sanatı ile tanışma fırsatı sunacaktır.
 
Shijiazhuang Orient Copper Relievo ART GALLERY ve TIANJIN POLYTECHNIC University stantlarında Song Ying, Xu Jun, Ji Nuo, Zhang Zengru, Zhang Tonghai ve Cao Weibo çalışmaları sergilenecektir.
 
Solo Show kapsamında Tomur Atagök, Bubi, Devrim Erbil, Zarko Jakimovski, Marat Bekeyev, Ertuğrul Ateş’in aralarında yer aldığı sanatçıların özel sergileri görülebilecek. Bubi ve Bedri Baykam ise fuara imza günleri kapsamında sanatseverlerle buluşacaklar.
 
Fuar içerisinde sosyal sorumluluk projesi olarak Türkiye’de ilk defa Misplace Child(Yanlış Yerleştirilmiş Çocuk) adlı sergi yer alacak. Uzun yıllardır Londra’da yaşayan eski Gırgır mizah dergisi çizerlerinden sanatçı Ufuk Uyanık’a ait sergi, 2 Eylül 2015 tarihinde Bodrum’da kıyıda cansız bedeni bulunan Alan Kurdi adlı 3 yaşındaki Suriyeli çocuğun yaşayamadığı hayatı anlatılıyor. Sergi Londra’da ve Cambridge’de birçok yerde sergilendi ve mülteci çocuklar için para yardımı toplandı.
 
Ayrıca fuarda Lösev ve Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi sosyal sorumluluk projeleri yer alacaktır. Portakal Çiçeği Uluslararası Plastik Sanatlar Kolonisi özel ihtiyaçları olan çocuklarla, sanatçıları buluşturacak. Çocuklar ve sanatçılar beraber resim yapacaklar.
 
4 gün boyunca fuar kapsamında Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinin katılacağı söyleşi, konferans ve çalıştay sanatseverler tarafından takip edilebilecek.
 
Müzik performanslarının da yer alacağı fuarda IWS Dünya Başkanı Atanur Doğan ve Hikmet Çetinkaya canlı performansları ve sanatla modayı buluşturan Soie Design Aşk-ı hayal Gelincik ve Derya Yıldız eserlerinden
esinlenen iki ayrı defile yer alacaktır.
 
Ankara Üniversitesi öğrencileri tarafından atık malzemeler kullanarak hazırladıkları elbiseler ve aksesuarlar, 'Geri Dönüşüm' defilesi ve Geri Dönüşüm Orkestrası ile ANKARA ÜNİVERSİTESİ standında yer alacaktır.
 
Bu sene özel projeler kapsamında Odunpazarı Belediyesi Sanat Galerisi, Cam Ocağı Vakfı ve Cam Dostları Grubu tarafından hazırlanan çağdaş sanatın camla buluşmasını canlandıran sergi yer alacaktır.
 
Ünlü Iranlı gazeteci ve fotoğrafçı Maryam Mazrooei tarafından 2016 yılında
Musul’un IŞID’dan kurtarma operasyonundan hemen öncesinde çektiği fotoğrafları “Mülteci çocuk ve kadınlar gözler ile konuşur. Ortak Dil” konulu sergi de fuarda yer alacaktır.
 
Füsün Kavalcı tarafından kurgulanıp hazırlanan bir duyarlık ve farkındalık projesi olan “Ah, Ankara” sergisi Ankara ile ilgili canımızın yandığı olmuş, olacak ya da olmasın dediğimiz bir şeydir.
 
Alarm-Art tarafından bunca kırmızı ışığın altında bekleyen genç kuşağa kendini ifade etmenin kanallarını arayan sanatçılara, tüm ışıkları, olanakları el verdiği ölçüde yeşile çevirmek, üretimde belli bir hızı ve niteliği, insan ilişkilerinde belli bir düzeyi tutturmayı vaat etmiş  dostlara kırmızı ışıkları söndürmek, sanat yaşamlarında bir yeşil dalga yaratmak için yapacakları her şeyin ana gövdesi olarak “YEŞİL DALGA” projesi sunulacaktır.
 
Bu sene fuarın paralel etkinlikleri kapsamında 15-18 Mart tarihler arasında tüm fuar ziyaretçileri Mustafa Ayaz Müzesi, Erimtan Müzesi, Gökyay Vakfı Satranç Müzesi, TC Devlet Resim ve Heykel Müzesi, Pembe Köşk İsmet İnönü Müze evi, Müze Evliyagil ve Rahmi M.Koç Müzesini ziyaret edebilecekler. Müze ziyaretleri için fuar alanından otobüsler kalkacak ve fuar giriş biletleriyle ücretsiz giriş yapılacaktır.
 
ARTANKARA çağdaş sanatının en seçkin örnekleri ve diğer etkinlikleriyle dört gün boyunca Ankaralılar’ın “buluşma noktası” olacak.
 
Fuar ziyaret saatleri: 10.00 – 20.00.
Girişler ücretli: Öğrenci 5 TL, Tam 10 TL
 

 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir