2017-2018 Sanat Sezonu Açıldı

Güzel Sanatlar
Genel Müdürlüğü 
2017-2018
Sanat Sezonu
Açıldı
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü "2017-2018 Sanat Sezonu", Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı.
 
Açılış programına, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz'ın yanı sıra kültür, sanat ve siyaset dünyasından birçok ünlü isim katıldı.
 
Programda Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü sanatçılarının müzik ve sahne sanatlarından oluşan ve Anadolu coğrafyasını yurt edinmiş milletlerin kültürlerinden derlenerek hazırlanan "Anadolu Renkleri" adlı gösteri izlenime sunuldu.
 
Kurtulmuş, etkinlik sonunda basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Geçen hafta Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin sezon açılışını yaptıklarını belirtti. "Biz bu toplantılarla, bu açılışlarla sanatçı arkadaşlarımızı teşvik etmiş oluyoruz. Aynı zamanda da kamuoyunun farkındalığını artırmaya gayret ediyoruz. Güzel bir akşamdı. Çok teşekkür ediyoruz bu güzel konser, gösteri için. Bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Çok güzel Türk Sanatının farklı kategorilerinden örnekleri küçük küçük tadımlık bize sundular. Hepsine yüreklerimizle, alkışlarımızla teşekkür ediyoruz, sağ olsunlar, var olsunlar" dedi.
 
Bakan Kurtulmuş, "İnşallah bu yeni sanat sezonunun hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Türk sanatına, Türk kültürüne katkıda bulunacak nice gösterimlerde bulunmalarını temenni ediyorum." dedi.
 
Programda Klasik Türk Müziği, Türk Halk Müziği ve Türk danslarından örnekler de sahnelendi. Osmanlı'dan bugüne devam eden ilk ordu orkestrası "Mehter Takımı" ile sema gösterileri izlenime sunuldu.
 
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir