Usta Şair
 Abdurrahim Karakoç 
 Kabri Başında 
 Anılacak
Türk halk şiirinin son halkası kabul edilen ve 'Mihriban' başta olmak üzere birçok eseri bestelenerek ölümsüzleşen usta şair Abdurrahim Karakoç vefatının 6. Yılında Ankara Bağlum mezarlığındaki kabri başında  bugün (7 Haziran 2018) öğlen namazının ardından saat 13.30’da anılacak.
2012 yılının 7 Haziran’ında hayatını kaybeden Abdurrahim Karakoç, yaşayan canlı şiirleriyle, akıcı ve etkileyici üslubuyla her zaman halkın sesi oldu; düşündüklerimizi, söylediklerimizi şiirleştirdi.
Abdurrahim Karakoç; 1932 yılının Nisan ayında Kahramanmaraş ili, Ekinözü ilçesinde dünyaya geldi. Dedesi, babası ve kardeşleri de şair olduğu için küçük yaşlarda şiire merak sardı. 
İlk yazdığı şiirleri 2 kitap olacak hacimde iken beğenmeyip yaktı ve 1958 yılından itibaren yazdıklarını 'Hasan'a Mektuplar' ismi altında 1964 yılında 10.000 adet bastırdı. Fedai Yayınları arasında çıkan bu eser kısa zamanda tükendi ve 2. baskısını yine 10.000 adet bastırdı. 1958 yılında bulunduğu kasabada belediye mesul muhasibi olarak memuriyete girdi. 1981 yılı Mart ayında emekli oldu.
Mücadeleci şiirlerinin çokluğu şartlardan kaynaklanmaktadır. 27 Mayıs Darbesi, zinde güçler, demokrasi maskaralığı ve haksızlıklar hiciv şiirlerini besledi. 30'a yakın mahkemeye verildi, hepsinden beraat etti. Avukat tutmadı, hep kendi kendini savundu. Hiçbir iktidarla barışık olmadı. Şiirlerinde esas unsur insandır. Serdengeçti, Töre-Devlet, Ocak, Yeni Düşünce, Yenisey, Alperen yayınları olarak şimdiye kadar 12 şiir kitabı, bir tane de makalelerinden derlenen nesir kitabı çıktı.
1985 yılından sonra gazetecilik de yaptı. Bir ara siyasete girdi ve ayrıldı. Niçin girip, niçin ayrıldığını bir röportajda şöyle cevaplandırdı: 'Allah rızası için girmiştim, Allah rızası için ayrıldım'. 7 Haziran 2012 tarihinde, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde yoğun bakımda iken hayatını kaybetti.
 Ankara Keçiören'deki Bağlum semt kabristanına defnedildi.
 Şiir
 Hasan'a Mektuplar
 El Kulakta
 Vur Emri  
 Kan Yazısı
 Suları Islatamadım
 Beşinci Mevsim
 Dosta Doğru
 Akıl Karaya Vurdu
 Yasaklı Rüyalar
 Gökçekimi
 Gerdanlık-I-II-III  
 Parmak İzi  
 Deneme
 Çobandan Mektuplar
 Bir Abdurrahim Karakoç Şiiri:
 ABDURRAHİM KARAKOÇ 
 Mihriban
 Sarı saçlarına deli gönlümü
 Bağlamışlar, çözülmüyor Mihriban!
 Ayrılıktan zor belleme ölümü
 Görmeyince sezilmiyor Mihriban!
 Yâr deyince kalem elden düşüyor
 Gözlerim görmüyor aklım şaşıyor
 Lâmbamda titreyen alev üşüyor
 Aşk kağıda yazılmıyor Mihriban!
 Önce naz sonra söz ve sonra hile
 Sevilen seveni düşürür dile
 Seneler asırlar değişse bile
 Eski töre bozulmuyor Mihriban!
 Tabiplerde ilaç yoktur yarama
 Aşk değince ötesini arama
 Her nesnenin bir bitimi var ama
 Aşka hudut çizilmiyor Mihriban!
 Boşa bağlanmamış bülbül gülüne
 Kar koysan köz olur aşkın külüne
 Şaştım kara bahtın tahammülüne
 Taşa çalsam ezilmiyor Mihriban!
 Tarife sığmıyor aşkın anlamı
 Ancak çeken bilir bu derdi, gamı
 Bir kördüğüm baştan sona tamamı
 Çözemedim çözülmüyor Mihriban!
Asanatlar "şiirden sinemaya" 

