74. Cannes Film Festivali Ödülleri

74. Cannes Film Festivali ÖdülleriAltın Palmiye Ödülü
"Titane” Filmine
 
74. Cannes
Film Festivali
Ödülleri Verildi
 
74. Cannes Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu
Altın Palmiye ödülü "Titane” filmine verildi
 
Fransa’nın Cannes kentinde 6 Temmuz'da başlayan festivalin ödül töreni, Cannes Festival Sarayı'nda yapıldı.
 
74. Cannes Film Festivali ÖdülleriJüri başkanı Spike Lee'nin yanlışlıkla Altın Palmiye kazanan filmi erken açıkladığı festivalde, ödül Fransız Julia Ducournau'nun yönettiği "Titane" filmine verildi. Ducournau, bu ödülü kazanan ikinci kadın yönetmen oldu.
 
En iyi yönetmen ödülünü ise "Annette" isimli filmiyle Fransız yönetmen Leos Carax aldı.
 
Kısa film dalında jüri özel ödülü Brezilyalı yönetmen ve senarist Jasmin Tenucci'nin "Ceu de Agosto"ya verilirken, Altın Palmiye ödülüne Hong Konglu yönetmen Tang Yi'nin "Tian Xia Wu Ya" filmi layık görüldü.
 
Altın Kamera ödülü de "Murina" filmiyle Hırvat asıllı yönetmen Antoneta Alamat Kusijanoviç'e verildi.
 
İtalyan yönetmen Marco Bellocchio, Onursal Altın Palmiye ödülünü aldı.
 
En iyi kadın oyuncu "Verdens Verste Menneske" filmindeki performansıyla Norveçli aktris Renate Reinsve, en iyi erkek oyuncu "Nitram" filmindeki rolüyle Amerikalı aktör Caleb Landry Jones, seçildi.
 
 
Jüri Özel Ödülü'nü de İsrail asıllı yönetmen Nadav Lapid'in "Ha'berech" ile Taylandlı yönetmen Apichatpong Weerasethakul'un "Memoria" filmleri aldı.
 74. Cannes Film Festivali Ödülleri
Japon yönetmen Hamaguchi Ryusuke'nin yönettiği ve Takamasa Oe ile yazdığı "Drive My Car" en iyi senaryo ödülüne layık görüldü.
 
Büyük Ödül, İran asıllı Asghar Farhadi'nin yönettiği "Ghahreman" ile Finlandiyalı Juho Kuosmanen'in yönettiği "Hytti N6" filmlerine verildi.
74. Cannes Film Festivali Ödülleri  74. Cannes Film Festivali Ödülleri 
"Titane” Filmi
 
Fransız kadın yönetmen Julia Ducournau’nun senaryosunu da yazdığı "Titane” filminin oyuncu kadrosunda Vincent Lindon, Agathe Rousselle, Garance Marillier, Myriem Akheddiou, Bertrand Bonello, Dominique Frot, Mehdi Rahim-Silvioli, Théo Hellermann, Lamine Cissokho, Nathalie Boyer ve Sylvain Baumann var
 
Yapımcısı Jean-Christophe Reymond olan filmin görüntü yönetmeni Ruben Impens.
 
Filmin Konusu
 
Özel müfettişler havaalanında yüzü morarmış bir adam bulur. Adam, kendisini on yıl önce kaybolan Adrien Legrand olduğunu iddia eder. Adrien'in babası Vincent, on yıl boyunca yaşadığı kâbusun artık sona erdiğini düşünerek genç adamı evine götürür. Bu süreçte bir dizi korkunç cinayet bölgeyi etkisi altına alır.
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir