Zürih Balesi’nin Anna Karenina Gösterisi

Zürih Balesi'nin Anna Karenina Gösterisi“İstanbul
Kültür Sanat Vakfı
50. Yıl Kutlamaları”
 
Zürih Balesi'nin
Anna Karenina
Gösterisi
İstanbul’da Yapıldı
 
Zürih Balesi'nin Anna Karenina gösterisi, İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın 50. yıl kutlamaları kapsamında, İstanbul'da sanatseverlerle buluştu
 
Zürih Balesi'nin Anna Karenina GösterisiZorlu PSM'de iki gün sahnelenen gösteri için 45 dansçı ve bir opera sanatçısıyla 83 kişilik ekip Türkiye'ye geldi. Ekibe Türkiye'den 2 çocuk dansçı ile 8 yardımcı oyuncu katıldı.
 
Rus yazar Lev Tolstoy'un aynı adlı romanından Christian Spuck'ın baleye uyarladığı eserin müzikleri, Sergei Rachmaninov, Witold Lutoslawski, Sulkhan Tsintsadze ve Josef Bardanashvili'nin imzasını taşıyor.
 
Anna Karenina'yı canlandıran başdansçı Katja Wünsche, gösterimin ardından yaptığı açıklamada, ilk performansından tam olarak memnun kalmadığını belirterek, "Çok fazla seyircinin önünde, arka planda görev yapan bu harika ekiple burada, bu büyük sahnede olmaktan çok büyük keyif aldım. Bu gerçekten harikaydı." dedi.
 
Wünsche, Zürih'teki sahnenin daha küçük olduğunu bu nedenle Zorlu PSM'nin sahnesinin büyüklüğünden çok etkilendiğini dile getirerek, "Daha büyük bir sahnede dans etmek, güzel bir deneyimdi." dedi.
 
Zürih Balesi'nin Anna Karenina Gösterisi
 
Sahnede 70 kişilik bir ekibin görev yaptığını dile getiren başarılı dansçı, kostüm, makyaj ve ofis çalışanlarıyla sayının arttığını söyledi.
 
Başbalerin Wünsche, sahnede dikkati çeken şık ve dikkat çekici kostümlere ilişkin ise "Kostüm tasarımcıları ve koreograf birlikte çok yakın çalışıyor. Daha sonra hangi stil, hangi malzeme, hangi renk olacağına karar veriyorlar ve sonra örnekler hazırlayıp, denemeler yapıyorlar ve üzerimizde nasıl durduğuna bakıyorlar."
 
Canlandırdığı Anna Karenina karakterine de değinen sanatçı, "Anna'yı canlandırmak benim için çok güzel ve doğal hissettiriyor. Zor olanı çok daha rahat canlandırdığımı düşünüyorum." dedi.
 
Katja Wünsche, eseri son birkaç yıldır sahnelediklerini belirterek "Gösterimin yapıldığı güne kadar, 3 hafta boyunca çalıştık. Haftada 6 gün, sabah 10.00'dan akşam 18.00'e kadar çalışıyoruz. Bütün bunların yanında bir de sahneye çıktığımız günler var." dedi.
 
Zürih Balesi'nin çeşitli kuralları olduğuna dikkati çeken başbalerin, "Kaç saat çalışacağımız, ne kadar süre mola alacağımız, performanslar arasındaki araların ne kadar olması gerektiği kurallarla belirli." diye konuştu.
 
Etkinliğin tüm biletleri kısa sürede satıldı
 
Zürih Balesi'nin "Anna Karenina" gösterisi, İKSV ve Zorlu PSM iş birliğinde, dünyanın önde gelen siber güvenlik şirketi Palo Alto Networks’ün özel gösteri sponsorluğunda İstanbul izleyicisiyle buluştu.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığının destek verdiği gösteriye, Türk Hava Yolları da hava yolu partneri olarak katkı sağladı.
 
Gösterişli kostümleri, çağdaş sahne tasarımı, çoğunlukla neoklasik dansa dayalı koreografisi ile izleyicileri etkileyen gösteri kapalı gişe oynadı.
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir