Hasbihal Filmi Sinemalarda

Yönetmen
Elife Özker ve
Kemal Yılmaz’ın
Hasbihal Filmi
Sinemalarda
 
Yönetmen Elife Özker ve Kemal Yılmaz’ın Hasbihal filmi 26 Nisan 2019 Cuma gününden (bugünden) itibaren sinemalarda.
 
Senaryosunu Ayhan Rüzgâr ve Tarık Akın’ın birlikte yazdığı  komedi türündeki Hasbihal filminin müzikleri İrsel Çivit’e ait.
 
Platonik aşkını, sevgilisinden ayırmaya çalışırken başını belaya sokan genç bir adamın hikâyesini anlatan filmin Görüntü Yönetmenliğini İbrahim Sarı üstlenmiş.
 
Filmin oyuncu kadrosunda Ayhan Rüzgâr, Mehtap Bayri, Selahattin Taşdöğen, Belma Mamati, Koray Ergün, Arzu Yanardağ, Talat Türkeli, Murat Ercanlı, Kutsal Kaynak ve Betül Çiçekli var.
 
Filmin Konusu
 
Hasbihal filmi, platonik aşkını, sevgilisinden ayırmaya çalışırken başını belaya sokan genç bir adamın hikâyesini konu ediyor.
 
30’lu yaşlarında obsesif bir adam olan Hasbi, ailesi ile birlikte yaşamaktadır. Hayatını kitap okuyarak geçiren Hasbi, bu sayede Antik Yunanca ve Osmanlıca ile ilgili epey bilgi sahibi olur.
 
Patavatsız bir adam olan babası ile vefakâr annesi arasından sıkışıp kalan Hasbi, gönlünü komşu kızı Müjgân’a kaptırır. Ancak Müjgân, Hasbi’ye karşı aynı duyguları beslememektedir.
 
Müjgân, zengin ve şımarık bir adam olan Tanberk ile birliktedir ama onun nasıl biri olduğunu anlamasıyla ilişkisine hemen son verir.
 
Müjgân’ın Tanberk’ten ayrıldığından haberi olmayan Hasbi, onları ayırmak için plan yapar. Arkadaşının yardımı ile Tanberk’in fotoğraflarını fotomontajla değiştirip, uygunsuz şeyler ekleyen Hasbi, başını belaya sokmaktan kurtulamaz.
 
Yaptıklarından sonra Tanberk’in babası olan Metin’in adamlarını peşine takan Hasbi, çareyi yerinden yurdundan ayrılıp uzaklara kaçmakta bulur. Ancak onun uzaklık anlayışı, 8 km ilerideki Side’den ötesi değildir.
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir