2020 Eurovision Şarkı Yarışması İptal Edildi

2020 Eurovision Şarkı Yarışması İptal EdildiKorona Virüsü
Nedeniyle
2020 Eurovision
Şarkı Yarışması
İptal Edildi
 
Korona Virüsü nedeniyle,  bu yıl Rotterdam'da düzenlenmesi planlanan 2020 Eurovision şarkı yarışması iptal edildi
 
Avrupa Yayın Birliği, 65. Eurovision Şarkı Yarışması'nın Korona virüsü nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Rotterdam yarışmaya 2021 yılında ev sahipliği yapacak.
 
Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan korona virüsü dünyaca ünlü etkinlik, yarışma ve festivallerinin iptali nedeni olmaya devam ediyor.
 
2020 Eurovision Şarkı Yarışması İptal Edildi - Duncan LaurenceHollanda’nın Rotterdam şehrinde bu yıl 65’incisinin düzenlenmesi planlanan 2020 Eurovision Şarkı Yarışması, korona virüsü (Covid-19) nedeniyle iptal edildi.
 
Bir önceki yılın kazananı Hollanda, şarkı yarışmasına bu yıl beşinci kez ev sahipliği yapacaktı. Geçtiğimiz yıl İsrail’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nı Duncan Laurence’in söylediği “Arcade” adlı şarkı ile Hollanda kazanmıştı.
 
Eurovision'u düzenleyen Avrupa Yayın Birliği (EBU), bu yılki Eurovision Şarkı Yarışması’nın katılımcı ülkeler tarafından uygulanan korona virüsü tedbirleri kapsamında 2021 yılına kadar ertelendiğini bildirildi ve bu kararın çok zor alındığını duyurdu. 2020 Eurovision Şarkı Yarışması İptal Edildi - Sertap ErenerAvrupa’yı saran korona virüs sebebiyle organizasyonun iptal edilmesinin büyük bir üzüntüye neden olduğu belirtildi.
 
Açıklamada, "Rotterdam'daki Eurovision Şarkı Yarışması'nın iptalini duyurmak zorunda olduğumuz için büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde Eurovision Şarkı Yarışması'nın devam etmesini sağlamak için birçok seçenek araştırdık ve şartlar nedeniyle kararı çok zor aldık. 64 yıldır düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca hayranı gibi Mayıs ayında gerçekleştiremeyeceğimiz için çok üzüldük" denildi.
 
Açıklamada, 16 Mayıs'ta Hollanda'nın Rotterdam şehrinde düzenlenecek 65. Eurovision Şarkı Yarışması'nın iptal edilmemesi için tüm olasılıkların gözden geçirildiği belirtildi
 
Açıklamada, buna rağmen, Kovid-19'un Avrupa'ya yayılmasının oluşturduğu belirsizlik ortamının, iptali mecburi hale getirdiği vurgulandı: "Rotterdam'daki 2020 Eurovision Şarkı Yarışması'nın iptalini duyurmak zorunda olduğumuz için büyük bir üzüntü duyuyoruz." denildi.
 
Yarışmanın 2021'de yapılabilmesi için Rotterdam Belediyesi ve diğer ilgili paydaşlar ile istişarelerin devam edeceği belirtildi.
 
Böylelikle 1956'da başlayan yarışma, Kovid-19 pandemisi nedeniyle ilk kez iptal edilmek zorunda kaldı.
 
Türkiye, Sertap Erener'in "Everyway That I Can" isimli parçasıyla 2003'te yarışmada birinci olmuştu.
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir