1. Şeker Pınarı Şiir Günleri

Ulukışla’da
Mehmet Paşa
Kervansarayı’nda
1. Şeker Pınarı
Şiir Günleri
 
1. Şeker Pınarı Şiir Günleri Ulukışla’da Mehmet Paşa Kervansarayı’nda büyük bir katılımla gerçekleştirildi
 
“Ne kargış ne alkışla
Şiirden bir akışla
Geldik yine geliriz
Şen olsun Ulukışla”
SITKI CANEY
 
Sebilürreşad Kültür Merkezi öncülüğünde; Niğde Valiliği, Ulukışla Kaymakamlığı ve paydaş kurum ve kuruluşların katkılarıyla düzenlenen 1. Şeker Pınarı Şiir Günleri edebiyat dünyasının önemli isimlerini Ulukışla’nın tarihi atmosferinde bir araya getirdi
 
Türk edebiyatının simge eserlerinden Faruk Nafiz Çamlıbel’in ünlü "Han Duvarları" şiirine ilham veren tarihi Mehmet Paşa Kervansarayı, bu anlamlı buluşmaya ev sahipliği yaptı. Şiir etkinliği saat:15,00’da tarihi kervansarayın otantik ortamında gerçekleştirildi.
 
Şiir eserlerini seslendiren ve okurlarla buluşan usta şair ve yazarlar: Ali Bal, Ali K. Metin, Bahtiyar Aslan, Eyyüp Azlal, Hüseyin Akın, M. Atilla Maraş, Mehmet Baş, Murat Soyak, Mehmet Bahşi, Noyan Özatik, Sıtkı Caney ve Şaban Abak.
 
Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sebilürreşad Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Fatih Bayhan, köklü Sebilürreşad ruhunu yeniden hareketlendirmeyi ve dergi olarak edebiyat dünyasına hizmet etmeyi sürdürdüklerini vurguladı. Bayhan, şairleri bu tarihi mekânda buluşturmaktan büyük heyecan duyduklarını şiirseverleri şairlerle Ulukışla’da buluşturan 1. Şeker Pınarı Şiir Günleri’nin 2.’sinin de önümüzdeki yıl düzenleneceğini belirtti.

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir