Dijital Diktatörlük Kitabı

Yeni Gerçeklerin
Ürpertici Öyküsü
 
Dijital Diktatörlük
Kitabı
Hece Yayınları’ndan
Çıktı
 
Stefan Aust ve Thomas Amman’ın “Dijital Diktatörlük “ kitabı Erdinç Yücel ve Hasan Yılmaz’ın Almancadan çevirisiyle Hece Yayınları’ndan çıktı.
 
Kitapta baştan sona “Yeni Gerçeklerin Ürpertici Öyküsü” anlatılıyor.
 
Dijital iletişim dünyayı son derece hızlı bir şekilde değiştirdi ve hayatımızı da derinden etkilemeye başladı. Peki, nasıl bir işin içerisine girdiğimizin farkında mıyız? En azından Edward Snowden’ın ifşalarından sonra şu konular açıklığa kavuştu: Her adımımız izleniyor. Hükümetlerin, gizli servislerin, orduların ve şirketlerin ellerindeki dijital iletişim teknolojisi tüm dünyayı kuşatan büyük bir güç aracına dönüştürülmüştür.
 
Günümüzde, Wikileaks ve Anonymous gibi bilişim ağı aktivistleri toplumsal hakların mücadelesini vermektedir. Ancak bu muazzam büyüklükteki kamusal ve ekonomik menfaat birlikteliğine karşı kazanma şansımız var mı? Artık günümüzde bilgiler ve bize ait olan veriler uğruna girişilen savaşlar söz konusu.
 
Stefan Aust ve Thomas Amman; tamamen kontrolden çıkan, global ölçekte gerçekleşen ve Orwell’ın “Big Brother” adlı eserini gölgede bırakan kitlesel gözetimin uygulamaları ve sonuçları üzerine kapsamlı ve bir o kadar da ürkütücü bir bakış açısıyla bu konuyu ele almakta.
 
Erdinç Yücel ve Hasan Yılmaz’ın Almancadan çevirdiği Dijital Diktatörlük, gerçekleri ortaya bir bir döküyor. Bir polisiye roman hissi veren kitabın ana karakteri hem her birimiz hem çok uzaktaki hemcinslerimiz.
 
“Yeni Gerçeklerin Ürpertici Öyküsü”, bu etkileyici kitapta…
 
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir