Temmuz Dergisinin Temmuz 2018 Sayısı

Temmuz
Dergisinin
Temmuz 2018
Sayısı Çıktı
 
24. sayısıyla ikinci yılını dolduran Temmuz Dergisinin Temmuz 2018 sayısı çıktı.
 
Hasan Aycın’ın bir çizgisi ile sayfalarını aralayan derginin 24. sayısında şiirleriyle yer alan şairler: Füruğ Ferruhzad, Tunay Özer, İmdat Akkoyun, Mehmet Gemci, Umut Cemal, Kevser Evsen, Ahmet Tepe, Mahmud Derviş, Necati Atilla Soykan, Mehmet Akif Şahin, Halil Maraş, Muhammed Korkmaz, Osman Sevim, Osman Hasdemir, Selim Cahit.
 
Bu sayıda öyküleriyle yer alan yazarlar: Erdoğan Aydoğan, Deniz Burak, Davut Güner, Serkan Akın, Merve Can, Sefa Toprak, Sait Altın, Zeynep Kahraman Füzün, Sadullah Taşçı.
 
Geçtiğimiz günlerde vefat eden Prof. Dr. Fuat Sezgin, 24. sayıda iki yazıyla anılmış: Gökhan Ergöçün, “Asırları Aydınlatan Işık ve Yitiği Arayan Mütevekkil Bir Özgüven” yazısıyla Fuat Hoca’nın yaşam hikâyesine ışık tutmuş. Yazıya Necmettin Asma’nın çizdiği Fuat Sezgin portresi eşlik etmiş. Necmi Küçük, “Yorulma Bilmeyen Âlim: Prof. Dr. Fuat Sezgin” başlıklı yazısında Hoca’nın ilme verdiği önemi, çalışmalarının değerini özetlemiş.
 
İsmail Söylemez “Eğitim ve Dil İlişkisi Üzerine Yahut Lisan ve Terbiye Bahsine Dair!” isimli bir inceleme yazmış.Yazısında, dilin bir iktidar imkânı olması dolayımında ulus devlet dil ilişkisini, dilin eğitim üzerindeki etkilerini ele almış.
 
Mustafa Yılmaz, “Ölümü Cebinde Taşıyanın Yüreği Yaman Olur” başlığını attığı yazısında merhum Alâeddin Özdenören’in hayatını ve edebi duruşunu anlatmış.
 
Mustafa Bostan “Son Dönem Edebiyat Dergilerinin İsimlerine Panoramik Bir Bakış” yazısında, günümüzde yayımlanan kimi dergilerin adlarının nasıl belirlendiğini işlemiş.
 
Ercan Ata, bu sayıda “Mutluluk” üzerine geniş bir değerlendirme yazısıyla yer almış.
 
Mehmet Mortaş, “Hayatımızın Etrafındaki Obruklar” isimli denemesinde yaşama dair çok yönlü bir değerlendirmede bulunmuşr.
 
Sinan Ön, “İnsan Özgür Doğar, Oysa Her Yerde Zincire Vurulmuştur!” başlıklı denemesinde insan ve özgürlük ilişkisini irdelemiş.
 
Kitap değerlendirmelerine bu sayıda da yer ayrılmış.
 
Ali Emre, “Libya’nın İşgali ve Direniş’in Öğretmeni Ömer Muhtar” isimli yazısında Ekin Yayınları tarafından basılan Ömer Muhtar / Libya’nın İşgali ve Direniş adlı kitabı tanıtmış.
 
Erkam Kuşçu, “Süleyman Ceran’ın Seyir Günlüğü” başlığını taşıyan yazısında, Ceran’ın yakın zamanda çıkan sinema değerlendirmelerinin yer aldığı Seyir Günlüğü isimli kitabını ele almış.
 
Mehmet Âkif Öztürk, “İkinci Dünya Savaşı Viyana’sında Freud, Gestapo, Aşk ve Bir Delikanlı” adlı yazısında Robert Seethaler’in Tütüncü Çırağı isimli romanını değerlendirmiş.
 
Derginin son sayfalarında ise Kemal Kurak “Geceye Kaçış” isimli yazısıyla yer almış.
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir