Nüktedan Dergisinin İlk Sayısı

Mahmut Bıyıklı ile
Söyleşi
 
Nüktedan Dergisinin
İlk Sayısı Çıktı
 
İki aylık edebiyat ve kültür dergisi "Nüktedan" ilk sayısı olan Ağustos-Eylül sayısıyla okuyucularına "merhaba" dedi:
 
Nüktedan olmak; kırmadan, dökmeden, gülerek, güldürerek anlatmaktır. Sözün başı nasılsa, sonu da öyle olmalı, tıpkı niyet gibi. O zaman ilk sayımızda ilk sözümüzü ve çizgimizi belirleyelim. Biz gönüller yapmaya geldik, gönüllere köprü olmaya, geçmişle geleceği buluşturmaya geldik. Çıktığımız bu yolda meselemiz bir matbu basından daha fazlasıdır. Bizlere ışık olan geçmişimizdeki kalem erbablarının açtığı yolda, o ışığı daha ileriye taşımaktır. Toplumda kaybolmuş bir değerdir Nüktedan kişi olmak. Bunu topluma kazandırmaya, üretilen fikirleri hayata dahil etmeye, edebiyatımızın gönül insanlarını, gönül insanlarıyla buluşturmaya geldik. Yeni sayılarımızda da toplumun gelişimine katkı sağlamak ve fikri yönde bir duruş sergilemek için nüktedan kişiliğimizle sizleri dergimizde ağırlamaya devam edeceğiz.
Nüktedana Hoş geldiniz…
 
İlk sayısında Belkis Tunçay’ın Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı yazar Mahmut Bıyıklı ile yaptığı güzel bir söyleşinin bulunduğu derginin bu sayısında yer alan isimler:
 
Ayşe Yolcu, Bahadır Yenişehirlioğlu, Bekir Tuncer Salihoğlu, Belkıs Tunçay, Büşra Ayar, Büşra Erdem, Duygu Karakaş, Ebru Aytekin, Elif Sönmezışık , Emine Üstün, Fatma Gülşen Koçak, Halime Erva Kılıç, Hilal Kaya, İbrahim Akgün, İbrahim Özgün, Kevser Koçoğlu, Merve Peksöz, Salih Doğan, Senem Bedir, Uğur Canbolat , Yunus Çoşkun, Yusuf Samet Çakır.
 
Nüktedan Dergisi Tanıtıldı
 
Nüktedan dergisi, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nde gerçekleştirilen toplantıda tanıtıldı.
 
Şair İbrahim Özgün, programda yaptığı konuşmada, okumanın ayrıcalık olduğunu ifade etti. "Açılan pencereden yeni bir dünya oluşturacak, o dünya anlayışıyla birlikte hayatını sürdürecektir." dedi.
 
Necip Fazıl'ın "Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir… Oluklar çift, birinden nur akar, birinden kir" mısralarını hatırlatan Özgün, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Bu doğrultuda edebiyattan beslenerek, sanattan istifade ederek, kültürün aydınlanmış olduğu aralık çerçevesi içinde hayatımıza bakmamız gerekiyor. Mürekkep Kokan Eller Derneği de çalışmalarını bu doğrultuda devam ettiriyor. Bu faaliyetlerini Nüktedan dergisiyle devam ettiren dernek yöneticisi Yusuf Samet Çakır kardeşimize, dernekte görevli diğer çalışma arkadaşlarımıza, gönüllü desteklerini sürdüren dostlarımıza, bu vesileyle teşekkür ediyorum. "
 
"Derginin okuyucusu bereketli olsun"
 
Derginin yazarlarından Elif Sönmezışık ise kaleme aldığı "Kötü mesajlı iyi filmlere dair" başlıklı yazısını anlattı.
 
Sönmezışık, yazmak istediği konulardan birinin sinema olduğunu vurgulayarak, "Sinemanın dışında İstanbul ve kitap konularında yazmayı tercih ediyorum. Ben de sinema ile ilgili yazımla Nüktedan'ın merhabasına dahil oldum ve buna eşlik ettiğim için mutlu olduğumu belirtmek isterim. İnşallah dergi, uzun soluklu ve okuyucusu bereketli olur." diye konuştu.
 
Toplantıda, derginin yayın hayatına başlama süreci, hedefleri de katılımcılara anlatıldı.
 
 
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir