“Necati Kanter ve Hikâyeciliği” Paneli

necati_kanter“Bizi Yazan Bir Kalem:
Necati Kanter ve Hikâyeciliği”
Paneli
 
GIYASETTİN DAĞ yazdı
 
Malatya İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Kültür Sanat Topluluğu tarafından organize edilen “Bizi Yazan Bir Kalem: Necati Kanter ve Hikâyeciliği” paneli gerçekleştirildi.
 
kanter 2Yazar Necati Kanter’in yeni yayınlanan hikâye kitabı “İsmigül” ve Kanter’in hikâyeciliği Malatya İnönü Üniversitesinde düzenlenen bir panelle ele alındı. Panelin ardından Yazar Kanter kitabını imzaladı.
 
İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Süreyya Aybar Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve öğrenci ve öğretim üyelerinin yoğun katılım gösterdiği panelde Necati Kanter’in edebi kişiliği ve hikâyeciliği ele alındı.
 
NECATİ KANTER - İSMİGÜL kapakjpgOturum başkanlığını Doç. Dr. Ebru Burcu Yılmaz’ın yaptığı panele Yard. Doç. Dr. Taner Namlı ve Yard. Doç. Dr. A. Faruk Güler konuşmacı olarak katıldılar.
Açılış öncesi Necati Kanter’in hayatının anlatıldığı bir sunum gösterildi.
Daha sonra oturuma geçildi.
 
Oturumun açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. Ebru Burcu Yılmaz, Necati Kanter’in hikâyeciliği üzerinde durdu. İsmigül’ün Türk hikâyeciliği adına önemli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, Kanter’in hikâyelerinde hem geleneksel unsurların hem de modern yaklaşımların yer aldığına vurgu yaptı.
 
kanter 4Yard. Doç. Dr. Taner Namlı ise konuşmasında Necati Kanter’in uzun yıllardır yazın dünyasında emek verdiğini, Külliye Dergisi’nin kurulup yaşatılmasında önemli katkıları olduğuna dikkat çekerek, Kanter’in hikâyeciliğinde gündelik hayatta hepimizin yaşamında yer alan gerçek kahramanların öyküleştirildiğini ifade etti

Yard. Doç. Dr. A. Faruk Güler de Kanter’in ilk kitabı olan “Bizim Şehrin Divaneleri” üzerinde durdu.  Kanter’in uzun yıllar boyunca şehrin divaneleri olarak kabul edilen bu insanları izleyerek hayatlarından kesitleri hikâyeleştirdiğine değindi. Güler, şehirlerin önemli unsurlarından birinin de divaneler olduğunu, hayata renk katan bu insanların bazen hüzünlü, bazen nükteli ifadelerle Kanter’in kaleminden yansıtıldığını söyledi.
 
Bizim Külliye Dergisi Yayın Yönetmeni Nazım Payam ise organizasyon nedeniyle tertip heyetine teşekkür ederek,  Necati Kanter ile Külliye Dergisi’ni yaşatmak adına erken yaşlarda emekliye ayrıldıklarını ve kendilerini dergiye adadıklarını kaydetti. Bu tür panel ve söyleşilerin yazan ve üreten insanları çalışmalarına daha çok motive edeceğini  belirttiPanelin sonunda  Malatya İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rıfat Güneş tarafından Necati Kanter’e günün anısına bir tablo hediye edildi.
Necati Kanter de düzenledikleri panelden dolayı organizasyon ekibine ve İnönü Üniversitesine teşekkür etti.
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir