Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

“Yeni Aralık” Resim ve Heykel Sergisi

180 Sanatçının
1500’e Yakın Eseri
 
“Yeni Aralık” 
Resim ve Heykel Sergisi
 
2011’den itibaren düzenli olarak gerçekleşen, tamamı 25×25 cm eserlerden oluşan, 180 sanatçının, 1500’e yakın eserin yer alacağı “Yeni Aralık / New Space” sergisi, 15 – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Galeri Soyut’ta .
 
Galeri Soyut’un 2011’den itibaren düzenli olarak gerçekleştirdiği, tamamı 25×25 cm resimler ve küçük boyutlu heykellerden oluşan, 180 sanatçının 1500’e yakın eserinin yer alacağı “Yeni Aralık / New Space” sergisi, 15 – 31 Aralık 2017 tarihleri arasında Galeri Soyut’ta A&B Salonunda izlenebilir.
 
Galeri Soyut’un 2011’den itibaren düzenli olarak gerçekleştirdiği “Küçük Şeyler” sergileri “Yeni Aralık” etkinliğine doğru evrilirken kapsamını genişletip konseptini değiştirdi.
 
Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelere kapılarını aralayan Galeri Soyut, kariyerinin başındaki genç sanatçılar için sanat ortamına girişte güvenli bir eşik olmaya devam ediyor.
 
Yeni bir yılın arefesinde bir sanat şölenine dönüşen “Yeni Aralık” ortaya attığı “boyut” sorunsalı üzerinden sanat ortamında yeni sorular üretecek ve yeni tartışmaları tetikleyecek gibi görünüyor.
 
Her biri 25×25 cm boyutlarında olan yüzlerce eserin bir araya geldiği bu etkinlik sanatçıları yüzeyle yeniden yüzleşmeye teşvik ederken izleyicileri de “boyut” ve “değer” kavramları üzerinde tekrar düşünmeye davet ediyor.
 
Sanat eserinin değerinin boyutları ile birlikte arttığı bir ortamda sanat tarihindeki kült eserleri anımsıyoruz. Tüm dünyada en çok tanınan sanat eseri olan Mona Lisa tablosunun boyutlarının sadece 77×53 cm olduğunu; ilk yağlıboya eser olarak kayıtlara geçmiş olan Arnolfini Düğünü’nün ise 82×60 cm’lik bir alan içinde inanılmaz zenginlikte detaylar barındırdığını; Vermeer’nin de küçücük eserleri ile devleştiğini ve sanat tarihine adını büyük harflerle kazıttığını hatırlıyoruz.
 
 Ve büyük sanatın her  zaman büyük boyutlu sanat anlamına gelmeyebileceğini düşünüyoruz.
 
Öte yandan bu etkinlik, Türk resim sanatının 150 yıllık kısa tarihindeki tüm açılımların genç sanatçılar tarafından yapıldığını tekrar hatırlatıyor bizlere.
 
Bugün “Türk Resmi” diye bir olgudan bahsedebiliyorsak eğer, bunda genç sanatçıların tüm cesaretleri ve inanmışlıklarıyla özgürce sanat üretmelerinin katkısı büyüktür.
 
Bundan dolayıdır ki Türk resim sanatı tarihi bugün çok değer verdiğimiz ve önlerinde saygıyla eğildiğimiz büyük ustaların gençlik yıllarında gerçekleştirdikleri yeniliklerin öyküleri ile anlatılır. 
 
İşte tam da bu nedenle genç sanatçıların önünü açmak ve onlara destek olmak, geçmişte olduğu gibi bugün de geleceğe yatırım yapmak ve Türk sanatını ileriye taşımak anlamına gelmektedir.
 
Her kuşaktan sanatçının eserlerinin bir araya geldiği bu platformda metalaşma sürecinde sanat eserinin değerini belirleyen karmaşık dinamikler de alaşağı ediliyor. 
 
Tüm eserlerin aynı fiyatla satışa sunulması, izleyicinin algısını yönlendiren piyasa şartlanmalarını ortadan kaldırarak plastik değerler üzerinden daha samimi bir iletişimin kurulabileceği bir zemin oluşturuyor.
 
Sanat piyasasında yer edinmiş usta isimlerin kariyerinin başındaki genç sanatçılara destek verdiği bu proje sergisi, sanat dünyasında yeni kapılar açmayı ve gençler için yeni olanaklar yaratmayı amaçlıyor.
 
Bu nedenle de sergide yer alan usta sanatçılardan oluşturulacak bir kurulun seçeceği genç sanatçıların, sanatsal araştırma yapmak ve deneyim kazanmak için yurt dışına gönderilmesi; Galeri Soyut’ta kişisel sergi açması ve Galeri’nin yer aldığı sanat fuarlarına katılmak üzere davet edilmesi planlanıyor.”
 
 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir