Her Şeyi
Affettirir mi?
Milliyet Sanat
Dergisinin
Mart 2025
Sayısı Çıktı
Milliyet Sanat dergisinin Mart 2025 sayısı çıktı
Milliyet Sanat Mart 2025 sayısı kapak dosyasında, Claire Dederer’in kaleme aldığı Canavar: Hayranların İkilemi kitabını ve kitaba konu olan ünlüleri ele alıyor. Kitap, okurları “O zamana dek kendinizle bir tuttuğunuz bir sanatçı lekelendiğinde ne hissediyorsunuz?”, “Linç etme arzunuz mu ağır basıyor yoksa inkâr güdünüz mü?” gibi zor sorularla baş başa bırakıyor.
Yeni sayının edebiyat sayfalarında, yeni kitabı Çiçeklenmeler’i okurlarıyla buluşturan Melisa Kesmez’in ve bu sene ikincisi düzenlenen Berlin-İstanbul Literaturtage’nin (Edebiyat Günleri) kurucusu Burcu Argat’ın röportajları yer alıyor. Erika Berlin’in, çok sevilen diziden yola çıkarak kaleme aldığı Gilmore Girls: The Rory Gilmore Reading Challenge kitabının incelemesinin de yer aldığı sayfalarda Hülya Avtan ise “Sayfayı Çevir” köşesinde her zamanki gibi edebiyatseverlere geniş bir öneri seçkisi sunuyor.
Mart 2025 sayısının Asu Maro ile Ayın Söyleşisi’ne, akran zorbalığını ele alan “Bağlantı Hatası” adlı filmiyle seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan Onur Tuna konuk oluyor. Tuna’nın hayatının duraklarında dolaşan samimi söyleşi, Çanakkale’deki çocukluğundan İzmir’deki üniversite hayatına, kendine özenle inşa ettiği oyunculuk kariyerinden ikinci tutkusu müziğe uzanıyor.
Oscar’da tartışma yaratan isimleri ve skandalları derleyen bir dosyayla açılan sinema sayfalarında Türker Süer’in yazıp yönettiği ödüllü filmi “Gecenin Kıyısı”nı anlattığı röportajı ve “Parazit” ile adını sinema tarihine altın harflerle kazıyan Bong Joon-ho’nun yeni filmi “Mickey 17”nin inceleme yazısı yer alıyor. Attila Dorsay “Sinemanın Hazineleri” köşesinde bu ay, Herman Melville’in aynı adlı romanından uyarlanan John Huston imzalı “Moby Dick” filmini kaleme alıyor.
Sahne sanatları sayfaları Şevket Çoruh, Gülhan Kadim, Erdem Şenocak ve Selen Uçer’in 27 Mart Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle Milliyet Sanat için kaleme aldığı tiyatro bildirileriyle başlıyor. Seçkin Selvi “Ve Perde…” köşesinde dünyanın belki de en ünlü “fadista”sı Amália Rodriguez’in yaşam öyküsünü anlatan “Amália” oyununa; Onur Şimşek “Oyun Hafızası”nda “Yarın Belki De”, “Apsolit”, “Küçük Balkon” ve “Barda” oyunlarına yer veriyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOB) yeni prodüksiyonuyla seyircilerle buluşan “La Traviata” operasını da mercek altına alan sayfalarda Kemal Küçük ise “Diapason” adlı köşesinde 80 yıla yaklaşan opera serüvenimizde, 20. yüzyıl bestecilerinin eserlerine yer verilmemesine dikkat çekiyor.
Milliyet Sanat Mart 2025 sayısının plastik sanatlar sayfaları, sanatçıların klasik mekânlar yerine kamusal alanlara, sokaklara ve alternatif mekânlara yönelmesini sanatçı, küratör ve galeri sahibi üçgeninde inceleyen bir yazıyla açılıyor. Ömer M. Koç’un, kendi koleksiyonundan yaklaşık 300 kitabı merkezine alan ve Meşher’de açılan “Hikâye İstanbul’da Geçiyor” sergisini; sanatında BOB takma adını kullanan Uğurcan Ataoğlu’nun Metrohan’daki kişisel sergisi “İsimsiz”i anlattığı röportajlar; Anber Onar’ın Girne’deki Art Rooms Galeri’de ARUCAD işbirliğiyle gerçekleşen “in case…” ve Ali Teoman Germaner’in CerModern’de açılan “ALOŞ: Dün, Bugün, Yarın” sergilerinin incelemeleri okurları bekliyor. Sabiha Kurtulmuş “Biz, Vesaire” köşesinde hem kolonyal döneme ait bina ve eserleriyle hem de modern sanat ve müzeleriyle sanatseverlere zengin bir deneyim sunan Mexico City’i anlatırken Ayşegül Sönmez ise “Sanatatak” köşesinde içten bir yazı kaleme alıyor.
Klasik müzik alanında gelecek vadeden genç yeteneklerin ağırlandığı ENKA Sahne projesinin sanat direktörü Gül Mimaroğlu ve sanat yönetmeni Cihat Aşkın Milliyet Sanat’ın müzik sayfalarında projeyi anlatırken Mehmet Tez “Müzik Dünyasından” köşesinde Black Sabbath grubunun hikâyesini yazıyor. CHAARTS Chamber Artists’in İş Sanat’ta vereceği “American Beauty” konserinin haberinin de yel aldığı sayıda Eray Aytimur “Bırak Dağınık Kalsın” köşesinde 8 Mart vesilesiyle dünyanın bambaşka köşelerinden bana ilham veren beş kadın caz emekçisini anıyor. Naim Dilmener ise her zamanki gibi geçen ayın müzik gündemini değerlendiriyor.
Milliyet Sanat Mart 2025 sayısı, “En Yenisi” podcast serisini hazırlayıp sunan gazeteci Emrah Kolukısa’nın röportajıyla sona eriyor.
Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, dergikapinda.com’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.