38. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı

"Ramazan Kitapla
Buluşuyor"
38. Türkiye
Kitap ve Kültür
Fuarı Açıldı
 
İstanbul'un iki ayrı yakasında ve Ankara’da "Ramazan Kitapla Buluşuyor" sloganıyla düzenlenen 38. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı açıldı.
 
Fuar, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İstanbul Sultanahmet Meydanı ile Büyük Çamlıca Camisi avlusu ve Ankara Kocatepe Camisi avlusunda açıldı.Fuar, saat 11.00'den gece yarısına kadar ziyaret edilebiliyor.
 
Fuara ilişkin açıklamada bulunan Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, fuarın önemine işaret etti. "Şehirlerin ve belli mevsimlerin vazgeçilmezleri vardır. İstanbul'un ve İstanbul'daki ramazanların özelinde kitap fuarlarının önemli bir yeri var. Bu fuarların uzun yıllar Sultanahmet'le bütünleşmiş bir yanı vardı. Fakat bildiğiniz gibi bu sene yapılması konusunda tartışmalar yaşandı ve o sebeple biraz gecikti. Bütün aksaklıklara rağmen hamdolsun Diyanet İşleri Başkanımızın katılımıyla İstanbul'umuzda 38. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nı açmış bulunuyoruz." dedi.
 
Kurt, İstanbulluların yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanından ramazan münasebetiyle İstanbul'a gelenler açısından fuarın kültür, gelenek ve tarihle tanışmanın, daha da sıkı bağlanmanın bir imkân sunduğunu söyledi.
 
Çamlıca'da söyleşi ve imza günleri düzenlenecek
 
Türkiye Diyanet Vakfı Yayın ve Matbaacılık İşletme Genel Müdürü Yasin Uğraş ise hazırlıkları çok önceden yapıldığını belirtti.  Fuarda özellikle kitap, cami ve ramazan üçlemesini bir arada tutmaya gayret gösterdiklerini söyledi. 
"Yıllardır geleneksel hale gelmiş kitap fuarımızı her sene olduğu gibi Sultanahmet Meydanı'nda veya civarında düzenlemeyi hedefledik. Bu sene de bu çalışmalar neticesinde Sultanahmet'teki yer bize tahsis edildikten hemen sonra 6 günde stantlarımızı kurmak suretiyle fuarı Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş'ın katılımıyla açmış olduk." dedi.
 
Çamlıca'da açılan fuarda söyleşiler ve imza günlerinin de düzenleneceğini söyleyen Uğraş, fuarda 120 yayıncının okuyucuya hizmet verdiğini dile getirdi.
 
Ramazan fuarları caminin avlusunda güzel
 
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Yayınlarında satış sorumlusu olarak görev yapan Salih Şen, fuarın caminin iç avlusunda yapılmasının, aslında özlenen ve tercih edilen bir mekân seçimi olduğunu söyledi:
"Ramazan ve kitap fuarı birlikteliği, İstanbul'da yerleşmiş bir ramazan heyecanı ve kültür etkinliğiydi. Bu sene bunun sekteye uğramadan devam etmiş olması bizim açımızdan çok önemli. Özellikle Anadolu Yakası'nda yeni yapılan bu güzel Büyük Çamlıca Camisi'ndeki fuarın, bu yakadaki okurlarla buluşmamızı sağlayacak olması ayrıca güzel bir durum." dedi.
 
Beyan Yayınları Fuar Sorumlusu Ayhan Aras, Çamlıca Camisi'ndeki fuarın yeni olduğunu ve bu yüzden heyecanlı olduklarını belirterek, "Bence ramazanda yapılan fuarların caminin avlusundan ayrılmaması lazım. Zaten yıl içerisinde irili ufaklı Türkiye'nin 45 ayrı yerinde bu tür organizasyonlar yapılıyor ama cami ve teravihle bütünleşen ramazan kitap fuarı anlamını bu mekanda kazanıyor. Bence tarihi Sultanahmet kitap fuarının benzeri atmosferi Büyük Çamlıca Camisi'nde yaşatılabilir." dedi.
 
Alfa Yayın Grubu Fuar Sorumlusu Burçin Güney, daha çok teravih namazlarının ardından yoğunluk beklediklerini dile getirdi: Büyük Çamlıca Camisi'nin çok yeni olduğunu ve ulaşım imkanlarının geliştirilmesi ve bilinirliğinin artmasının ardından Sultanahmet gibi geleneksel fuar havasının daha fazla yaşatılacağı bir mekan olabileceğini söyledi.
 
Sultanahmet’te 200, Büyük Çamlıca Camii’nde ise 120 yayınevinin katıldığı fuar 1 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir