Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Günay Mehdizade’den Resim Çizim Teknikleri

Azerbaycanlı Ünlü Ressam
Günay Mehdizade’den
Resim Çizim Teknikleri
 
Ressam Günay Mehdizade, BKSTV ile Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Bursa Şubesi tarafından düzenlenen söyleşi ve workshop çalışmasına katıldı
 
Azerbaycanlı ünlü ressam Günay Mehdizade, Bursa'da katıldığı söyleşi ve workshop (atölye) çalışmasında, kendi tekniklerini anlattı.
 
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) ile Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Bursa Şubesi tarafından Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) gerçekleştirilen söyleşi ve workshop çalışmasına katılan Mehdizade, her sanatçı için en büyük mutluluğun, eserlerinin ebedileşmesi olduğunu söyledi.
 
Bu anlamda şanslı olduğunu dile getiren Mehdizade, "Çünkü eserlerimin bazıları müzelerde sergileniyor. Ansiklopedilere giren eserlerim var. Bu eserlerim arasında benim için en önemlilerinden biri, Ankara'da bulunan Atatürk Evi'ndeki eserimdir. Eğer giderseniz mutlaka ziyaret edin. Çünkü 2015 yılında orası 'Türkiye'nin serveti' olarak kabul gördü." dedi.
 
Mehdizade, Azerbaycan'ın emektar ressamı Beyimhanim Hacizade'den ders aldığını hatırlatarak, "Ben 5 yıl kendisiyle çalıştım ve kendi tekniğimi oluşturmamda bana yardım ettiği için ona minnettarım. O bana, 'Bir ressam eğer ülkesinde ve dünyada tanınmak istiyorsa, öz milliliğini vurgulamalıdır.' dedi. Ben de milliliği, bizim minyatürümüzle yeni bir üslupla yansıtmayı düşündüm." dedi.
 
Mehdizade, hocasının, kendi tekniğini geliştirmesinde büyük rol oynadığını anlattı:
 
"Hocam bir gün bana, 'Artık gelme, eğer yeni bir tarz oluşturursan o zaman gel.' dedi. Ben bu durum karşısında sarsıldım ve depresyona girdim. Bunun üzerine tasvir sanatımız minyatürü araştırmaya başladım ve 3-4 ay boyunca araştırmalar yaptım. Sonrasında minyatür tekniğiyle birkaç eser yaptım ve tablolarımla onun yanına gittim. Baktı ve 'Tamam ama senden bir ricam var; sana birileri (Bu iyi, bu kötü) dese de onları dinlemeyeceksin. Sen doğru yoldasın.' dedi. Devamında yaptığım eserleri hep ona götürdüm. Bir hoca yetiştirmek çok önemlidir. Şimdi ben de hocayım talebelerim iyi yerlerde. Ressamlık akademisinde eğitim alıyor, sergiler açıyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor."
 
Eserlerinde kullandığı bir diğer tarzın ise "şebeke" tarzı olduğunu ifade eden Mehdizade, bu tarzın "paralanmış" üslupta olduğunu, bu tekniğinin de Dünya Çocuk Ansiklopedisi'ne kaydolduğunu sözlerine ekledi.
 
Mehdizade konuşmasının ardından düzenlenen workshopta çizim tekniklerini katılımcılarla paylaştı.
 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir