Kalemlik Dergisinin Yedinci Sayısı

Kalemlik Dergisinin Yedinci Sayısı“Edebiyat”
 
Kalemlik
Dergisinin
Yedinci Sayısı
Çıktı
 
“Edebiyat” içerikli Kalemlik dergisinin yedinci sayısı çıktı
 
Editör’ün Sunu’su ile açılan derginin sayfaları Nurettin Durman’ın “Çağrılmalar” şiiriyle devam etmiş.
 
Ardından Şakir Diclehan’ın “Sözün Önemi” başlıklı yazısı var.
 
Enes Gürbüz bu sayıya, Molla Osman Güven’e ithaf ettiği “Bir Büyük Çınar Devrilmiş, Fidanı Ne Yapayım ey Gönül” isimli şiiriyle katılmış.
 
Erdal Memiş “Çivit Mavisi” şiiriyle yer almış.
 
Şener Beyter “Düşündükçe Sevgilimi Öpmek İsterim Ben” şiirinde aşkını anlatmış.
 
Songül Özel “Mevsim Sancısı” isimli şiiriyle bu sayıda yer alan şairlerden.
 
Arif Bilgin “Tükendim Gözlerine” adlı şiirini “Tükendim gözlerine susamaktan / Gönlümce iri sisli gözlerine / Kaygısız umutlarca öksüz / Kimsesiz yoksul kadar hisli gözlerine” mısralarıyla bitirmiş.  
 
Sinan Özer “Câmid” adlı hikâyesiyle bu sayının tek hikâyecisi olmuş.
 
Mehmet Şirin Aydemir "Ağulu Çıban", Barış Özmen "Bana Aşkı Anlat", Ahmet Yılmaz Tuncer "Eksik Sevda", Hızır İrfan Önder "Berceste Beyitler", İsmail Okutan "Çıkrıklı Kuyu", Enes Akdoğan "Daussıla Arasında", Ömer Keskin "Kar Perisi", Emel Güneş (Elinka) "Gökdelen", Fatih Tezce "İçimden", Elif Can "Saatler", Orhan Sarıkaya "Raci" ve Talha Topal "Sürgünüm" isimli şiirleriyle bu sayıda yer alan diğer şairler.
 
Mehmet Bardakçı çevirisiyle “Winett de Rokha”’nın “Sonbahar, 1930” şiiri ve Okan Alay çevirisiyle “Sohrâb Sepehri”’nin “Balıkların Çağrısı” şiiri bu sayıda yer alan çeviri şiirler.
 
Derginin son sayfalarında ise Enes Gürbüz’ün ilk şiir kitabı hakkında yazılan, Muhammet Baran Aslan’ın “Enes Gürbüz’ün ‘Sil Baştan Doğarım’ İsimli Eseri Üzerine Düşünceler” ve Zekeriya Karapatlak’ın “Yolun Başı” başlıklı yazıları ile Emirhan Çiftçi’nin bu kitap üzerine Enes Gürbüz ile yaptığı söyleşisi var.
Kalemlik Dergisinin Yedinci Sayısı
(pdf dosyası)
 

 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir