Anadolu Mektebi Dergisinin 3. Sayısı

Anadolu Mektebi Dergisinin 3. SayısıMustafa Kutlu
Dosyası
 
Anadolu Mektebi
Dergisinin 3. Sayısı
Çıktı
 
Anadolu Mektebi Dergisinin 3. sayısı çok kapsamlı bir “Mustafa Kutlu Dosyası” ile çıktı.
 
Anadolu Mektebi Dergisinin 3. Sayısı “Editör’den” yazısıyla başlıyor:
 
Editör’den
 
“Dergimizin 3. sayısını nihayet çıkarabildik. Çıkarabildik diyoruz çünkü küresel bir salgına dönüşerek bütün dünyayı korku ve dehşetiyle kuşatan ve bizi evlerimizde karantina hayatı yaşamaya mecbur bırakan koronavirüs şartlarında çıkıyor dergimiz. Ne yazık ki biraz da gecikti. Ancak bu şartlarda derginin gecikmesi kaçınılmazdı. Sanal ortamda iletişim kurmanın çeşitli zorlukları ile karşılaştık. Özlem Bulut hocamızın kararlılığı ve gayretleri olmasaydı daha da uzayabilirdi çıkışımız.
 
Bu sayının bir diğerlerinden farklı bir özelliği de 84 sayfalık bir hacme ulaşmasıdır. Bütün gayretlerimize rağmen derginin büyüme potansiyelini mevcut sayfa sayımızla sınırlandırmak mümkün olmadı. Bir başka ifadeyle dergi bize rağmen büyüdü, daha da büyüyecek gibi görünüyor.
 
Bu sayıda güçlü, dikkat çekici, kalıcı, oldukça geniş bir "Mustafa Kutlu Dosyası” çıktı ortaya. Mustafa Kutlu'nun çocukluk ve ilk gençlik yıllarına ait fotoğrafları eşliğinde önceki sayılardakilere göre daha dolgun ve doyurucu bir dosya oluştu. Kutlu ile yapılan röportaj ile Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü başlıklı siteden alıntıladığımız geniş ve mükemmel biyografi dosyaya bir bütünlük kazandırdı.
 
Bu sayımızda da arkadaşlarımızın edebiyatın çeşitli türlerine ait eserleri, zevkle okuyacağınızı umduğumuz şiir, hikâye ve denemeleri yer alıyor.
 
Cumhurbaşkanlığının himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığı, Türk Dil Kurumu ve Türk Dil ve Edebiyat Derneğinin birlikte düzenlediği “Hatırla ve Hayal Et, 1071'den £071'e Medeniyete ve Tarihe Yolculuk" temalı liselerarası yarışmada Osmaniye Anadolu Mektebi öğrencisi Gülay Karakuş hikâye dalında Türkiye birincisi. Adana Anadolu Mektebi öğrencisi Ayşe Şimşek ise, "Çınarın Kutlu Destanı" adlı çalışmasıyla şiir dalında Türkiye üçüncüsü oldular. Arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Gelecek sayılarımızda inşallah ödüllü yazılar olarak dergimizde eserlerine yer vereceğiz.
 
Bu sayımızda da üzücü bir haber yer alıyor. Nuri Pakdil'den sonra günümüzün önemli şairlerinden Mehmet Ragıp Karcı’yı da kaybettik. Aynı zamanda bir bağlama ustası olan, divan ve halk şiirimizi iyi bilen Karcı, muhteşem şiir mirasımızdan yararlanarak modern Türk şiirine yeni ve aşina bir tad, edebi ve tarihi bir ufuk ve güncel bir derinlik kattı. Mehmet Ragıp Karcı’yı rahmet ve saygıyla anıyoruz.
 
Şehir ve gezi yazılarımız, kitap ve film değerlendirmelerimiz de dergimizin olmazsa olmazları arasında şimdiden yerini aldı. Bu yazıların her biri film ve kitap tanıtma yazıları tuzağına düşmeyen, eleştiri niteliğine sahip, emek verilmiş çalışmalardır.
 
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Anadolu Mektebi dergimize yeni isimler ve yeni yazılarla katkı vermenizi, güç kazandırmanızı, daha çok arkadaşımıza ulaşabilmemiz için yardımlarınızı bekliyoruz.
 
Yeni bir sayıda buluşmak umuduyla…”
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir