Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/asanatlar.com/public_html/wp-content/themes/sahifa/framework/parts/post-head.php on line 73

Dört Köşeli Üçgen Filmi Sinemalarda

Yönetmen
Mehmet Güreli’nin
Dört Köşeli Üçgen
Filmi Sinemalarda
 
Mehmet Güreli'nin yönettiği, iflah olmaz bir gözlemcinin hikâyesinin anlatıldığı Dört Köşeli Üçgen filmi sinemalarda.
 
Salah Birsel'in aynı adlı romanından Görkem Yeltan tarafından beyazperdeye uyarlanan Dört Köşeli Üçgen filmi 27 Temmuz Cuma gününden itibaren sinemalarda.
 
Sinema, müzik, resim ve edebiyatın duayen isimlerinden Mehmet Güreli’nin yeni filmi Dört Köşeli Üçgen prömiyerini 37. İstanbul Film Festivali’nde yaptı.
 
 Yönetmenin Gölge’den sonra ikinci uzun metraj sinema filmi olan Dört Köşeli Üçgen, Güreli'nin aynı zamanda dayısı olan ünlü yazar Sâlâh Birsel'in aynı adlı romanından uyarlandı.
 
Filmin başrolünde yer alan Mustafa Dinç'e; Ülkü Duru, İştar Gökseven, Kaan Çakır, Emre Altuğ, Mehmet Esen, Sezgi Mengi, Alper Saldıran, Şencan Güleryüz, Gökçer Genç, Pınar Tuncegil ve birçok önemli isim eşlik etmiş.
 
Filmde ayrıca Sâlâh Birsel'in eşi, tiyatrocu Jale Türkan Birsel de konuk oyuncu olarak yer almış.
 
Görkem Yeltan'ın senaryosunu kaleme aldığı ‘Dört Köşeli Üçgen’in yapımcılığını Yeditepe Film üstlenmiş. Görüntü yönetmenliğini Ahmet Sesigürgil'in gerçekleştirdiği filmin özgün müzikleri Mehmet Güreli'nin imzasını taşıyor.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nden yapım desteği alan filmin çekimleri İstanbul, Alaçatı, Bodrum ve Selçuk'ta gerçekleştirilmiş.
 
Film, 6. Uluslararası Kayseri Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Görüntü Yönetmeni ve Jüri Özel ödüllerini kazandı.
 
Filmin Konusu
 
Dört Köşeli Üçgen, çevresi tarafından “Gözlemci” olarak adlandırılan bir bekçinin hikâyesini konu ediyor. Bir tütün deposunda çalışan "Gözlemci", hemen hemen herkesi ve her şeyi görüp izlemeyi, bütün ayrıntıları öğrenmeyi kendine ilke edinmiştir. Aslında işi bekçilik yapmak olsa da, herkes tarafından "Gözlemci" diye çağırılmaktadır. Gözlemlerini kullanması ise hayatını bir hayli zorlaştırmaktadır. Çünkü kimse gözlemlerini ulu orta söyleyen, rahatlıkla kullananları sevmez…

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir