Kaplumbağa Terbiyecisi Tablosuna Filografi

Osman Hamdi Bey'in
Kaplumbağa Terbiyecisi
Tablosuna Filografi       
 
Edebiyat Öğretmeni Gülşen Özkan, Osman Hamdi Bey'in "Kaplumbağa Terbiyecisi" Tablosunu Filografi Üzerine İşledi
 
Trabzon'da edebiyat öğretmeni Gülşen Özkan, yaklaşık bir ay içinde 8 bin 568 çivi ve bin 700 metre tel kullanarak, Osman Hamdi Bey'in "Kaplumbağa Terbiyecisi" tablosunu filografi üzerine işledi.
 
Trabzon'da Ortahisar Belediyesi Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursa devam eden annesine özenerek, evde filografi çalışmaları yapan Gülşen Özkan, 4 ay önce kendisi de kursa kayıt yaptırdı.
 
Basit figürler yaparak kendisini geliştiren Gülşen Özkan, daha sonra Osman Hamdi Bey'in "Kaplumbağa Terbiyecisi" tablosunu filografi sanatı ile yapmaya karar verdi. Özkan'ın bir ayda tamamladığı eser, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda açılan sergide büyük ilgi gördü.
 
Gülşen Özkan, sanat eserlerine farklı bir merakı olduğunu ifade ederek, "Kaplumbağa Terbiyecisi' adlı tablo, kursa başladıktan sonra hep yapmak istediğim bir eserdi." dedi.
 
Gülşen Özkan, tabloyu bir ay önce yapmaya başladığında internet üzerinden araştırmalar yaptığını vurgulayarak, "Kursta sergi açılacağını duyduğumda tabloyu yetiştirmek için gece gündüz çalıştım. 5 saat boyunca tablonun başından kalkmadan, yemek yemeden çalıştığım günleri biliyorum. Ellerim kanadı, tırnaklarım kırıldı, özellikle başparmağımı su topladı. Ama tüm bu zorluklara rağmen tabloyu çok büyük bir sabırla işledim. Çok şükür tamamladım. Sergiye yetiştirdim." dedi.
 
8 bin 568 çivi ve bin 700 metre tel kullandı
 
Tabloyu severek yaptığını ve çok özen gösterdiğini anlatan Özkan, şunları söyledi:
 
"Ortaya çıkan eserim, benim için çok kıymetli. Serginin en çok ilgi gören tablosu oldu. Sergiyi gezenler 'Kaplumbağa Terbiyecisi'ni filografi üzerinde gördüler. Tablo için 8 bin 568 çivi yani bu da 3 kilogram yapıyor ve bin 700 metrede tel yani 10 tane bobin kullandım. Kurs hocamız ise tablonun bazı malzemelerinin dikkat çekici olması için deri malzeme kullandı. Bundan sonra ki hedefim ise 'İnci Küpeli Kız' ve 'Mona Lisa' eserlerini filografi sanatı ile yapmak." 
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir