Şiar Dergisinin Mart-Nisan 2018 Sayısı

Şiar Dergisinin
Mart-Nisan 2018
Sayısı Çıktı
 
Şiar dergisinin 15. sayısı olan Mart-Nisan 2018 sayısı çıktı.
 
Behice Kolçak imzasıyla tasarlanan derginin kapağında milli birlik ve beraberlik şuuru bir ağaçtaki rengârenk kuşlar üzerinden anlatılmaya çalışılmış.
 
Şiarımız başlığıyla giriş yazısında sıkıntılı süreçlerde edebiyatçıların üstlenmesi gereken vazifeler anlatılmış.
 
Derginin sayfaları, şair Orhan Tepebaş’ın Teslim Töreni isimli şiiri ile açılmakta.
 
Bu sayının dikkat çeken şiirleri:
Nurettin Durman’ın Aramızda Kalsın. Bahtiyar Aslan’ın Kahır ve Ayin. Özcan Ünlü’nün Azerbaycan Türkçesiyle yazdığı Darıxmağın Türkcəsi. Serap Kadıoğlu’nun Zarif Tebessüm. Yağız Gönüler’in Çocuk Kal. Cem Mehmet Eren’in Çıkar mı Limana İnen Yol.
 
Bu sayının diğer şairleri:
Hakan İlhan Kurt, Arif Mete, Yahya Kurtkaya, Hatip Çiçek, Muhammed Yıldırım, Vahdettin Oktay Beyazlı, Tahir Ezgi, Didar Ekici ve Cemal Karsavran.
 
Mezarların Korunmasına Dair başlıklı denemesinde Hakkı Özdemir, Necip Fazıl Kısakürek hakkında yakışıksız ithamlarda bulunanlara Dostoyevski üzerinden yanıtlar vermiş..
 
Derginin musahhihlerinden M. Ebrar Alar, gönül ve fikir sınırlarının coğrafi sınırlardan daha geniş olması gerektiğini Sınırları Kaldırmak başlıklı denemesiyle savunmuş.
 
Cemâleddin Latifî (Latiç), Alimler Allah’ın Elçilerinin Vârisleridir isimli denemesiyle Boşnak bir alimin hayat hikâyesi üzerinden ideal bir alim portresi çizmiş. Ayrıca Bosnalı Bilal İçin Kaside başlıklı şiiri de bu sayda yer almış.
 
Derginin genel yayın yönetmeni Serap Kadıoğlu, şair Orhan Tepebaş ile samimi bir söyleşi gerçekleştirmiş.
 
Berat Tekindağ, milli mücadele şuurunu şairler üzerinden anlattığı Ruh-i Zeminden Ruy-i Zemin’e başlıklı yazısını güzel bir dilekle nihayetlendirmiş.
 
Mutasavvıf Şairler köşesinde her sayıda bir tasavvuf büyüğü şairini kendine has üslubuyla anlatan İdris Mahfi Erenler, 15. sayıda okuyucuya Üsküdar’ın manevî büyüklerinden Muhammed Nasûhî hazretlerini tanıtmış.
 
Beyaz Kalem başlığıyla her sayı bir illüstrasyonla sanatseverlerin beğenisini kazanan Behice Kolçak, bu sayıda da ilginç bir tasarımla okuyucunun karşısına çıkmış.
 
Derginin bu sayısında 3 adet öykü var: Kuddusi Demir’e ait Kibrit, Mehmet Akif Demirelli’ye ait Her Şey Ben Yaşarken Oldu Bunu Bilsin İnsanlar ve Özlem Karapınar’a ait Sis.
 
Bu sayıdaki diğer deneme yazarları ise şöyle: Sibel Akın, Yasemin Yaşar, Tayyib Atmaca ve Mustafa Bostan.
 
Ahmed Tuğrul imzasıyla yayımlanan Dağarcık köşesinde, “İ” harfinden unutulmaya yüz tutmuş kelimeler gün yüzüne çıkartılıyor.
 
Her sayı okunmaya değer bazı kitapların kritiklerinin yapıldığı Sarraf köşesinde Ömer Mertoğlu, geçtiğimiz sene kaybettiğimiz değerli yazar Akif Emre’nin Çizgisiz Defter eserini ve İbn Sina/İbn Tufeyl’in Hay Bin Yakzan’ını okuyucuya anlatmış.
 
Derginin arka kapağında ise Metin Erol’un bir şiiri, Dursun Çiçek imzalı güzel bir fotoğrafla birlikte sunulmuş.
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir