Notlar Dergisinin 10. Sayısı

“Kuram ve Düşünce”
 
Notlar Dergisinin
10. Sayısı Çıktı
 
Nitelikli “Kuram ve Düşünce” yayınlarıyla bilinen Notlar dergisinin 10. sayısı Çıktı
 
İlk sayısından beri belli bir derinlik ve muhtevayla yayın yapan Notlar dergisi nitelikli çizgisini bu sayısında da sürdürmüş.
 
Murat Erol'un genel yayın yönetmenliğini yaptığı, bu sayısıyla üçüncü yılını tamamlayan dergide, gençler ve tecrübeli isimler düşüncenin imkânlarını zorlamaya devam ediyor.
 
Derginin yeni sayısında yine birbirinden farklı derinlikli yazılar yer almış.
 
Notlar'ın bu sayısında Serhat Belen "Kelamcıların Suçu Ne: Gazzâlî Ne Demek İstedi?", Sait Mermer ise "Asâyı Yere Bırakmak" yazısıyla İslam düşünce geleneği bağlamındaki tartışma ve düşünceleri ele almış.
 
Anıl İbrahim Bakırcı "21. Yüzyılda "Türk Siyasetname" Geleneği (Giriş)", Kenan Arpacıoğlu "Bıçağın İki Yüzü:  Göç Ve Diaspora" ve Hayati Özgür "Bir Fikir Adamı Olarak İdris Küçükömer ve İktisadi Görüşleri" yazılarıyla siyaset biliminin meselelerini tartışıp okurun gündemine taşımış.
 
Özgür Taburoğlu’nun "Yürümenin Felsefesi ve Yavaşlık" başlıklı bu sayıdaki yazısı acil okunası denilecek kadar dikkat çekici.
 
Necmettin Evci "Zihin ve Okuma Paralelinde Düşüncenin Tekâmülü" başlıklı güzel yazısında okuma ve düşünce serüveninden süzdüğü tecrübesini aktarmış.
 
Cemil Caca Arslan "Rhythm 0" ve Kötülük" başlıklı ilginç yazısında sanat ve kötülük bağlamını ele almış.
 
Muhammed Aydın Namık Kemal'in "Lisan-ı Osmani'nin Edebiyatı Hakkında Bazı Mülahazatı Şamildir" Makalesi Üzerine" başlıklı yazısında edebiyatın teorik temellerinin izini sürmüş.
 
Derginin daimi yazarlarından Ekrem Özdemir "Hangimiz Babamızı Öldürme İsteği Duymadık ki!" başlık yazısında intikamı Dostoyevski'nin izlerinde aramış.
 
Yine farklı konuların ele alındığı “Bakışlar” bölümündeki değerlendirme ve kritik yazılarının ise her biri ayrı bir dikkatle okunmaya değer:
 
Bülent Civan "İslâm Şehri ve Cami",
Rumeysa Hazel Pekacar "Kimlik ve Kişilik İlişkisi",
Ramazan Demir "Türkçeyi Kurtarma Bildirisi: "Hakiki Vatan, Husûsen Lisandır",
Nuh Muaz Kapan "Ömer Hayyam ve Yaşam Ahlâkı Üzerine"
Dilara Akdeniz  "Zaman Zaman İçinde"
 

 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir