Yedi İklim Dergisinin Şubat 2021 Sayısı

Yedi İklim Dergisinin Şubat 2021 SayısıYedi İklim
Dergisinin
Şubat 2021
Sayısı Çıktı
 
Yedi İklim dergisinin 371’inci sayısı olan Şubat 2021 sayısı çıktı
 
Bu sayının “Bedel” başlıklı sunuş yazısında yaşadığımız hayatın bir bedelinin olduğu gerçeği üzerinden teknoloji çağı toplumuna ilişkin bir değerlendirme yapılmış.
 
Mustafa Cemil Efe, elif ’ten sonra be harfini hat sanatına taşımış.
 
Derginin bu sayısında şiirleriyle yer alan şairler:
 
Nurettin Durman, Hüseyin Alemdar, Ali Haydar Haksal, A. Yalın Karadağ, Aykağan Yüce, Sulhi Ceylan, Mehmet Kaplan, Hayrullah Gürdağ, Yusuf Bilal Aydeniz, İlker Telli, Yusuf Çınar, Eyüp Taşçı, Emrehan Parlak, Bilal Yavuz, Fatma Zehra Taşdemir.
 
İsmail Kıllıoğlu, Günlükler’inde hayata hem içerden hem dışardan bir gözle bakmış.
 
Ali Haydar Haksal oğlu Bilal Benna’ya ithaf ettiği Hastam adlı öyküsünde 21.yüzyılın vebası kovit hastalığını kendi gözlemleriyle ve hastalığı içsel konuşmalarla konuşturarak onunla mücadelesini ve müşahedesini anlatmış.
 
Osman Koca Öykü ve Şiir adlı incelemesinde şiirlerin arka planındaki öyküleri kendine has üslubuyla anlatmaya çalışmış. Mona Roza şiiriyle başladığı şiirin öyküsünü, Özdemir Asaf’ın Lavinia, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Karadut, Nazım Hikmet Ran’ın Bugün Pazar ve Mehmet Akif Ersoy’un Bülbül şiiriyle bitirmiş.
 
Ethem Erdoğan Estetik Değer adlı incelemesinde değer kavramının ne olup ne olmadığıyla işe başlamış. Beğeni dediğimiz bakışın öznelliğine vurgu yapılırken değer kavramının güzellik denilen mefhumun öznesi olduğunu dile getirmiş.
 
Hasan Aycın her sayıda olduğu gibi bu sayıda da kendine has bir çizgi’siyle yer almış
 
İbrahim Eyibilir Hasım adlı öyküsüyle bu sayıda yer almış
 
Sevgi Korkusuz İstila: Zürriyet Ekranı adlı incelemesinde ekranların gerçek yüzünü anlatmış.
 
Mehmet Gelebek Kayıp Mektuplar:56 başlıklı yazısında mektup türünün inceliklerini yansıtmış.
 
Fatma Kaya Filozoflar Kahvehanesi öyküsüyle bu sayıda yer almış.
 
Akif Dut Hüzün Kokulu Güzel adlı denemesiyle Eylül’ü anlatmış.
 
Muammer Cengiz Bir Tarih Okuması: Süpürüntü Küfesi ve Kalıntı adlı araştırmasında kelimelerin iç dünyasına yolculuk yapmış. Süpürge sözcüğünden yola çıkarak süpürme eyleminin tarihine ve edebi metinlerdeki serüvenine uzanmış.
 
Abdurrahman Selman Ekin Sezai Karakoç’un Veda Şiirini Okur Merkezli Yorumlama Denemesi adlı metninde okuma biçimlerinden yola çıkarak esere anlamı yazar mı yükler okur mu sorusundan kendine göre bir sorunsala ulaşmış.
 
Osman Baş Yaşlı Adamın Bir Günü adlı hikayesiyle dergide yer almış.
 
Yusuf Sertaç Ayan Abdullah Yalın Karadağ’ın Sensizler Tekkesi adlı kitabını incelemiş bu sayıda.
 
Bu sayıda ayrıca Fatih Memiş’in Abdullah Yalın Karadağ ile söyleşisi var.
Ebru Kazan İşte Biz adlı şiirinde direniş şiirinin yansımalarını ortaya koymuş.
 
Osman Bayraktar Necat Çavuş Kitabı: Bir Şaire Çoklu Bakış incelemesinde Necat Çavuş’un özgünlüğüne vurgu yapmış. Nesir ve nazımda hatırı sayılır bilgi birikimine sahip olduğunu belirtmiş.
 
Enes Güllü Küçük Asya ile Büyük Asya arasında I adlı incelemesinde Cemil Meriç’e atıf yaparak coğrafyanın mukim tarihini ve toplumsal yapısını gözler önüne sermiş.
 
Büşra Ünal Eşik Devrin Ediplerinde Mabet Algısı adlı incelmesinde eşik kavramı ve Tanpınar üzerinden bir okuma gerçekleştirmiş.
 
Muhammet Eyüp Altan İlk Bakış adlı öyküsüyle derginin son sayfalarında yer almış.
 
Yeni okumalar/değiniler köşesinde Fatih Memiş’in Gökyüzü Koşarken, İsmail Demirel’in Akademide Necat Çavuş İlgisi ve Dikkati, Bilgin Güngör’ün Huzur Atlası Üzerine adlı okumaları var.
 
Yedi İklim Dergisinin Şubat 2021 Sayısı

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir