Yedi İklim Dergisinin Ocak 2021 Sayısı

Yedi İklim Dergisinin Ocak 2021 SayısıYedi İklim
Dergisinin
Ocak 2021
Sayısı Çıktı
 
Yedi İklim dergisinin 370’inci sayısı olan Ocak 2021 sayısı çıktı
 
Mustafa Cemil Efe’nin hat sanatı ile açılan derginin sunuş yazısında bütüncül bir bakışın gereği üzerinden modern bir toplum okuması yapılmış.
 
Bu sayıda şiirleriyle yer alan şairler:
Nurettin Durman, Mehmet Özger, Sulhi Ceylan, Aykağan Yüce, Cengizhan Konuş, Mehmet Yılmaz, Hikmet Dündar, Bülent Timur Demirgil. Berna Yurtseven, Mehmet Sertpolat, Metin Kaplan, Ayşe Altıntaş, Aziz Kağan.
 
Mehmet Özger Sanatçının Ruh Sayısı ya da Şiirde Kurmaca adlı metninde sanatçının kaç ruhu olduğunu sorgulamış. Akif, Haşim ve Behçet Necatigil üzerinden şairlerin iç dünyasına bir yolculuk yapmış.
 
Bu sayının ilk öyküsü İsmail Kıllıoğlu’dan: ‘’Düny’oyun’’
 
Ali Haydar Haksal ‘’Ölü Dakikalar’’ adlı öyküsünde bir hastanın hastane içinde psikolojik durumunu kendi iç dünyasındaki çözümlemelerle okura anlatmış.
 
Hasan Aycın her sayıda olduğu gibi bu sayıda da kendine has bir çizgi’siyle yer almış
 
Osman Koca’Nefes’’ adlı hikayesinde pandemi sürecindeki hastaların nefes almakta karşılaştıkları güçlükleri bir hasta portresi üzerinden psikolojik tahlil ve geçmişe dair anılara dönüşlerle anlatmış.
 
Ethem Erdoğan ‘’Efsane Muavin Bay M.’’ adlı hikayesinde hipertimezi kavramı üzerinden unutmaya dair kurmaca bir metinle okuyucuyu şaşırtmış.
 
Eren Buğdaycı ‘’Mü mü üssait Bi bir Y er rde’’ adlı hikayesinde kekemeliğin insan hayatında nelere  yol açtığını ele almış.Sosyal hayatın içinde her gün karşılaştığımız bu kişilere bakışımızı kendimize de ayna tutarak anlatmış.
 
Ali Haydar Haksal; Tolstoy’un eşi Sofya ile Çatışması ve Son Dönemleri II adlı inceleme yazısını bu sayıda da sürdürmüş
 
İsmail Demirel Babanzade Ahmet Naim Efendi’den Özür adlı incelemesinde Babanzade Ahmet Naim ile ilgili bilinmeyenleri gün yüzüne çıkarmış.
 
Kemal Şamlıoğlu Tanzimat ve Medeniyet Algısı adlı incelemesinde Tanzimat aydının toplumsal değişme ve dönüşmedeki başat rolünün önemini vurgulamış. Toplumsal hafızanın nasıl yok edildiğini ve medeniyet tasavvurunun inkıtaa uğradığından bahsetmiş.
 
İshak Aslan Zerdüşt’ün En güzel Arabistan’ı adlı incelemesinde Turgut Uyar’ın Dünyanın En Güzel Arabistan’ı ile Nietzsche’nin Böyle Söyledi Zerdüşt adlı kitaplarını mukayeseli olarak incelemiş.
 
Burak Koç Müzekki’n Nüfus Okumak ya da Eserin Mukaddimesine Bir Şerh Metni Olarak Yaklaşmak adlı incelemesiyle bu sayıda yer almış. 
 
Meral Köse Çocukların Oyunu, Saliha Ferşadoğlu Bir Varmış Bir Yokmuş, Şifahanur Şahintepe Kendime Yokum adlı öyküleriyle bu sayıda yer almış.
 
Yeni okumalar değiniler köşesinde Nasrettin Hoca Peygamber Efendimizi Anlatıyor, Gölgedeki Kalem’den Kitaplar, İçimizde Bir Büyük ülke/Aile/miz Masrafa Yol Açan Bir Kalp adlı kitaplar tanıtılmış.
 
Yedi İklim Dergisinin Ocak 2021 Sayısı

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir