Yedi İklim Dergisinin Eylül 2021 Sayısı

Yedi İklim Dergisinin Eylül 2021 SayısıYedi İklim
Dergisinin
Eylül 2021
Sayısı Çıktı
 
Yedi İklim dergisinin 378’inci sayısı olan Eyül 2021 sayısı çıktı
 
Derginin bu sayısında şiirleriyle yer alan şairler:
Nurettin Durman, Fatih Memiş, Erkan Kara, Hatice Çay, Aykağan Yüce, Abdurrahman Ekinci, Abdullah Yalın Karadağ, Burhan Özdin, Ömer Hatunoğlu, Zeynep Seyyah Ak, Halil İbrahim Karahan, Metin Kaplan, Ebubekir Çağlar, Hayrullah Gürdağ, Emrehan Parlak, Nazlıhan Durmuş.
 
Hasan Aycın, her sayıda olduğu gibi bu sayıda da kendine has bir çizgi’siyle yer almış.
 
Ali Haydar Haksal Diriliş Ekolü: Düşüncenin Yenilişi IV adlı yazı dizisine devam etmiş
 
Osman Koca öykü içerikli incelemelerine bu sayıda da devam etmş. Şarkın hikayesi -I’’ Medhaliye’’ adlı metinde öykünün tarihsel serüvenine ışık tutmuş.
 
Ethem Erdoğan Estetik Yaşantı adlı makalesinde okurun metne kattığı anlam ve yorumun estetik bir tavra dönüştüğünü söylemiş.
 
Kemal Şamlıoğlu Tanzimat Şiirinin Kavramsal Retoriğinde Gelenek adlı makalesinde geleneksel şiirin kullandığı imge ve muhteva unsurlarının Tanzimat’la birlikte değişim ve dönüşüm yaşadığını belirtmiş.
 
Ali Haydar Haksal Belkıs III adlı roman yazı dizisine devam etmiş.
 
Atabey Kılıç Seyyad Hamza’nın Bir Beyti Üzerine Düşünceler adlı makalesinde edebiyatımızda çokça bilinmeyen şairin ölüm temalı bir beytini ayrıntılı bir şekilde açıklamaya çalışmış.
 
Ömer Hatunoğlu Şarkiyatçılık’ı Yeniden Okumak adlı incelemesinde Edward W Said’in Şarkiyatçılık kitabı üzerine bir değerlendirmede bulunmuş.
 
İshak Aslan Tutunmayanlar Okulu adlı eleştirel yazısında okul-mektep-öğrenci-talebe-hoca kavramları içerisinde değişen ve dönüşen sözcüklerin içlerini dolduramadığımız için oluşan kültürel boşluğun zihinleri nasıl iğfal ettiğini örnek isim ve metinler üzerinden okuyucuya aktarmaya çalışmış.
 
Fatma Kaya Dünyanın Post-Korona Hali adlı eleştirel metninde salgın sürecinde toplumların nasıl bir değişim ve dönüşüm sürecine uğradığını tahlil etmeye çalışmış.
 
 Çeviri köşesinde Gülçin Gilani şiirini Nasrin Zabati Miandoab Türkçeye aktarmış.
 
Necip Mahfuz’un Mahallemizin Hikayeleri adlı metni Türkçeye Yusuf Enes Karaman çevirmiş.
 
Mehmet Baynal Babamın Mirası adlı hikayesinde kentsel dönüşüme uğrayan bir evin hikayesini anlatmış.
 
Banu Kalkandelen Dolap adlı hikayesinde karıştırılan eşyalar arasında bulunan bir kutunun geçmişe dair zihninde bıraktığı anıları kaleme almış.
 
Ahmet İşler Ölüler Kitabı adlı metniyle bu sayıda yer almış.
 
Mustafa Özel Bi Dünya Tecrübe: Ben de Öğretmendim adlı kitap incelemesinde Mehmet Kahraman’ın öğretmenlik hayatında başından geçen olayları hatıra tadında yazmış.
 
Cihangir Berk Işığı Sönmeyen Denemeler adlı incelemesinde Necat Çavuş’un Günlük Ateşler adlı kitabını tahlil etmiş. Kitapta yazarın 1994-2005 arasında gazetede yazdığı yazıların toplamı kitaplaştırılmış.
 
Yusuf Emir Culha Ruhun Unutuluşu adlı incelemesinde benliğini kaybeden toplumların düştüğü açmazları Akif İnan vb. yazarların düşüncesinden yola çıkarak açıklamaya çalışmış.
 
Mehmet Gelebek Kayıp Mektuplar 63… adlı mensur şiirlerine devam etmiş.
 
Zeynep Odabaş Geçmişten Günümüze Köprü adlı incelemesinde edebi türlerin geçmişten günümüze kadar insan varlığın yetişmesinde ve tecrübe edinmesinde nasıl bir vazife gördüğünü aktarmış.
 
Esra Aydın Ses Bir Ki adlı yazısıyla bu sayıda yer almış.
 
Meral Köse Geçen Bir Ömür adlı öyküsünde geçmişe dair bir özlem hikayesi ortaya koymuş.
 
Yedi İklim Dergisinin Eylül 2021 Sayısı

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir