Milliyet Sanat Dergisinin Ağustos 2022 Sayısı

Milliyet Sanat Dergisinin Ağustos 2022 Sayısı“Suikast Treni’nin
Uğur Böceği
Brad Pitt”
 
Milliyet Sanat
Dergisinin
Ağustos 2022
Sayısı Çıktı
 
Milliyet Sanat dergisinin Ağustos 2022 sayısı çıktı
 
Milliyet Sanat dergisinin Ağustos 2022 sayısının kapağında, bu ay vizyona giren “Bullet Train/Suikast Treni”nde karşımıza talihsiz bir suikastçı olarak çıkan ve filmin neredeyse hiçbir sahnesinde dublör kullanmayan Brad Pitt var. Sevin Okyay, Pitt’in sinema yolculuğunu anlatırken, Burçin S. Yalçın ise kapağa konu olan film hakkında bir değerlendirme kaleme alıyor. Sinema sayfaları ayrıca,“Nope/Hayır” ile beyazperdeye konuk olan, günümüz korku sinemasının en önemli isimlerinden Jordan Peele’in korku türüyle ilişkisini ve türe getirdiği yenilikleri okuyucuya aktarıyor.
 
Asu Maro, Ayın Söyleşisi’nde; sesi, yorumu, sahne performansıyla neredeyse yarım asırdır müziğimizde son derece kendine has bir yerin sahibi olan Nükhet Duru ile sohbet ediyor.
 
Derginin plastik sanat sayfaları, dünyanın en önemli sanat etkinlikleri arasında yer alan Documenta’nın 15. edisyonuna yer veriyor. Ayrıca Murat Germen’in, Anadolu’nun en iyi korunmuş antik kentlerinden Sagalassos’tan ilham alan yeni fotoğraf sergisi; İsmail Acar’ın 300 adet limitli “Kaftan” projesini Trendyol Sanat’ta hayata geçirmesi hakkında verdiği röportaj; koleksiyoner Agah Uğur ile söyleşi; Amerikalı sanatçı Jonathan Monaghan’ın, dijital çağın geleceği nasıl şekillendireceğine dair endişeleri gözler önüne serdiği Türkiye’deki ilk kişisel sergisi “Şaşaa” ve Ahmet Doğu İpek’in Arter’deki “Başımızda Siyahtan Bir Hâle” sergisi yer alıyor.
 
21 Ağustos’ta Parkorman’da konser verecek olan, müziğin karanlık yıldızı Nick Cave’in son dönemi ve izleyiciyi nasıl bir deneyimin beklediğine dair bir değerlendirme yazısıyla başlayan müzik sayfaları, Emily Haines liderliğindeki Kanada çıkışlı Metric’in bu yaz piyasaya çıkan sekizinci albümleri “Formentera” ile J-rock başlığı altında toplanan ve 30. senesini yeni bir albümle kutlayan, Japon grupların en has isimlerinden Boris üzerine yazılarla devam ediyor. Neredeyse 30 yıllık yolu istikrarlı bir başarı ve sabit bir kadroyla deviren Muse’un dokuzuncu stüdyo albümü “Will of the People” ve Beyoncé’un tam altı yıl sonra çıkardığı yeni albümü “Renaissance” ile ilgili değerlendirme yazıları; Almanya’da yaşayan üçüncü nesil Türklerden Derya Yıldırım’ın söyleşisi;  Kemal Küçük’ün, caz müziğin 100 yıl sonra da olsa artık bir devlet konservatuvarında ana sanat dalı olarak yer alması hakkındaki yazısı ve Naim Dilmener’in, Birsen Tezer’in “Saklasam Kendimi” adlı yeni şarkısı hakkındaki değerlendirmesi de müzikseverleri bekliyor.
 
Derginin sahne sanatları sayfalarında, pandemi sonrası daha da çoğalan tek kişilik kadın oyunlarında hikâyelerin kahramanlarına hayat veren oyuncuların söyleşisi ile yazar ve yönetmen Özen Yula’nın temmuz ayında kaybettiğimiz efsane tiyatro yönetmeni Peter Brook’u anlattığı yazısı yer alıyor.
 
Ağustos 2022 sayısının edebiyat sayfalarında Javier Marias’ın “Vahşiler ve Duygusallar” adlı yeni kitabı vesilesiyle futbolun edebiyattaki yerine değinen bir yazı; Yiğit Bener’in titiz çalışmasıyla hazırlanan “Yazınsal Akrabalıklar-Benerler” başlıklı külliyat ve Cengiz Aytmatov’un otobiyografik kitabı “Çocukluğum” üzerine içerikler okurlarla buluşuyor.   
 
Milliyet Sanat’ın yeni sayısı, Dr. Töre Sivrioğlu ve Mahir Ünsal Eriş’in dost meclislerinde tarihten eski dillere, arkeolojiden okudukları kitaplara uzanan “Geri Dönüyoruz” adlı podcast serisi üzerine verdikleri röportajla son buluyor.
 
Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, yakala.co’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir