İsmail Okutan Şiirleri “Baharı Astık Göklere”

İsmail Okutan Şiirleri Baharı Astık Göklereİsmail Okutan’ın
İkinci Şiir Kitabı
"Baharı Astık Göklere"
Çıktı
 
Şair ve yazar İsmail Okutan’ın ikinci şiir kitabı “Baharı Astık Göklere” Gece Kitaplığı yayınlarından çıktı
 
Şair ve yazar İsmail Okutan’ın 2017 yılında Çıra Yayınları’ndan çıkan “Yanmak Bana Düşer” adlı ilk şiir kitabının ardından ikinci şiir kitabı “Baharı Astık Göklere” Gece Kitaplığı yayınlarından çıktı.
 
Şairin, 102 sayfa olan ikinci şiir kitabı “Baharı Astık Göklere” daha önce dergilerde yayınlanmış şiirlerden oluşuyor.
İsmail Okutan Şiirleri Baharı Astık Göklere
Kitabın arka kapağındaki mısralar:
 
“Kafdağı’ndan gelmiş bir yabancıyım ben
Yüksek hızlı bir kıyam getirdim heybemde
Zümrütten bir kayanın dibinde besledim isyanımı
Yabani çiçeklerle tütsüleyip yüreğimi
Itır kokulu duygularla isyan ettim zamana
İsyan ettim zulmün müesses nizamına
Ruhum, zindanda dirilen Yusuf’un ruhu,
Yusuf olsam zindan da çıkarım kuyudan da
Boynum, bıçağın altına yatan İsmail’in boynu
İsmail olsam boynuma atılan bıçaklardan kurtulurum.
Gözlerim, Yusuf’un kokusu ile görmeye başlayan Yakup’un gözleri
Yakup olsam gözlerim açılır, kardeş görünümlü zalimleri görürüm”
 
İsmail Okutan Şiirleri Baharı Astık Göklere
İsmail Okutan Şiirleri Baharı Astık Göklereİsmail Okutan; 1968 yılında Konya- Cihanbeyli-Küçükbeşkavak köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. Kulu İmam Hatip Lisesinde okudu. İlkokulu bitirip ortaokula başladığı yıllarda ailesinden ayrı öğrenci evinde kalarak zor şartlarda okudu. Lise öğrenciliği yıllarında hep başkanlığını yaptığı Kütüphane Kolundan dolayı Okul Kütüphanesinde bulunan Sezai Karakoç kitaplarıyla tanıştı. Bu kitapları tekrar tekrar okuyarak büyüdü. 1991 yılında Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesine girdi. Evli olarak okuduğu Üniversite yıllarında geçim sıkıntısından dolayı bir taraftan da inşaat ve fayans işçiliği yaptı. Sonradan Eğitimciler Birliği Sendikasına dönüştürülen Öğretmenler Vakfında büro görevlisi olarak çalıştı. 1995 yılında üniversiteden mezun oldu.
 
İsmail Okutan Şiirleri Baharı Astık Göklereİlkyazı ve şiirleri lisede okuduğu yıllarda Vahdet Gazetesi, Sayha ve İkindi Yazıları Dergisi’nde yayımlandı. Üniversitede okuduğu yıllarda Serzeniş adlı bir dergi çıkardı. Üniversitede bir ilk olan bu dergiyi yayınladığı için yargılandı ve beraat etti. Türkiye gazetesinin açtığı uluslararası Bosna konulu şiir yarışmasında Mansiyon ödülü aldı. Niğde'de yayınlanan Şafak Gazetesi’nin kurucuları arasında yer aldı. Merhaba Gazetesinde haber muhabirliği yaptı. Türkiye’nin ilk yerel radyolarından olan Umut FM’in kurucuları arsında bulunup bir dönem Kültür Sanat programı hazırlayıp sundu.
 
1995 yılında Elâzığ Baskil Gemici’de öğretmenliğe başladı. Samsun ve Ankara’da çeşitli okullarda öğretmenlik ve idarecilik yaptı. Samsun Halk Eğitim Merkezi ile Ankara Olgunlaşma Enstitüsünde müdür yardımcısı olarak görev yaptı. Halen Ankara’da okul müdürlüğü yapmaktadır.
 
Çeşitli vakıf, dernek ve sendikada idareci olarak görev yaptı. ÖĞDER Samsun il başkanlığı yaptı. Toplumu ve kamuoyunu aydınlatıcı birçok sosyal kültürel program, etkinlik vs. düzenledi. AGD, EHAD ve Eğitim Bir Sen Samsun İl Yönetim Kurullarında görev yaptı. Bu dönemde Samsun’da Özel Uluçınar Anaokulu ile Özdemir İslami İlimler Vakfı’nın kurulmasını sağladı. 
 
Milli Gazete’ de köşe yazarlığı yaptı. İstiklal, Merhaba ve Denge Gazetesinde, Yarpuz, Asanatlar, Yılkı ve Kültür Ajanda dergilerinde yazmaya devam etmektedir.
 
Öykü, şiir ve yazıları Kültür Ajanda, Yarpuz, Dergâh, Yedi İklim, Genç Kardelen, İslami Edebiyat, Kırkikindi, İkindi Yazıları, Sayha, Çerağ, Umut, Vahdet, İslamın İlk Emri Oku, Ribat, Aklın ve Bilimin Aydınlığında Eğitim, Psikolojik Danışman, Yağmur Çocuklar ve Milli Şuur dergilerinde; Kırkambar, Haberayna, Haberdem, Sanatalemi, Edebistan, Asanatlar ve Antoloji internet sitelerinde yayımlandı.
 
Eserleri
 
Baharı Astık Göklere (Şiir, Gece Kitaplığı Yayınları, 2020)
Yanmak Bana Düşer (Şiir, Çıra Yayınları, 2017)
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir