Anadolu Mektebi Dergisinin 4. Sayısı

Anadolu Mektebi Dergisinin 4. SayısıSezai Karakoç
Dosyası
 
Anadolu Mektebi
Dergisinin 4. Sayısı
Çıktı
 
Anadolu Mektebi Dergisinin 4. sayısı çok kapsamlı bir “Sezai Karakoç Dosyası” ile çıktı
 
Anadolu Mektebi Dergisinin 4. Sayısı “Editör’den” Yazısıyla Başlıyor:
 
Editör’den
 
“Merhaba, değerli okuyucular!
 
Anadolu Mektebinin gençlik dergisi olarak 4. sayımızla huzurlarınızdayız. Her geçen sayıda yayımlanan nitelikli yazılarla güçlü bir sanat ve edebiyat dergisi olma yolunda önemli mesafeler kat eden dergimiz, genç arkadaşlarımız başta olmak üzere meraklıların da ilgiyle takip ettiği entelektüel bir mecra olma yolunda dikkat çekici bir hüviyet arz ediyor.
 
Anadolu mektebinin yazar okumalarında ortaya çıkan güçlü sesi, dergimiz vasıtasıyla yazıya dönüşüyor. Yazar okumalarının sadece okumayla sınırlı kalmayıp üst düzey entelektüel bir beceri olan yazı çalışmalarına dönüşmesi bu faaliyetin ne kadar anlamlı ve derin bir düşünsel çabaya dönüştüğünün kanıtıdır.
 
Dergimizin bu sayısında "Sezai Karakoç" dosyasına odaklandık. 1964 yılında bir görev gereği Kilis'e giden Sezai Karakoç ile Seyfettin Başcıllar'ın yaptığı enfes bir röportajı okuyacaksınız. Edebiyat tarihi açısından büyük bir öneme sahip olan bu röportaj, şaire ve şair muhayyilesine ilişkin dikkat çekici bir içeriğe sahip.
 
Sezai Karakoç üzerine çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Turan Karataş ile zevkle okuyacağınız bir söyleşi gerçekleştirdik. Sezai Bey üzerine yetkinliği ile temayüz eden Turan Karataş Hocanın derinlikli ve samimi cevapları ile şekillenen bu söyleşiyi bir solukta okuyacağınıza inanıyoruz. Söyleşiyi gerçekleştiren arkadaşlarımız iyi bir iş çıkardılar, kendilerine teşekkür ediyoruz.
 
Diğer sayılarımızda olduğu gibi bu sayımızda da hikâye, şiir, deneme ve gezi yazılarımızla dergimizin niteliğine yaraşır metinler okuyacaksınız. Kitap ve film değerlendirme yazılarımızla da bambaşka dünyalara dikkat kesileceksiniz.
 
Bir sonraki sayımızın dosya konusunu da şimdiden ilan etmek istiyoruz. 5. sayımız "Tarık Buğra" dosyasına odaklanacaktır. Tarık Buğra, edebiyatın hemen her alanında eser vermiş, kalem oynatmış üretken bir yazarımızdır. Dosya konusu bağlamında siz değerli öğrencilerimizden, Tarık Buğranın geniş yelpazeli yazı serüvenine odaklanacak yazılarını bekliyoruz. Özellikle Tarık Buğra okumaları yapmış olan gruplara rehberlik eden öğretmenlerimizin öğrencilerini yönlendirmeleri vasıtasıyla genç arkadaşlarımızın farklı yorumlamalarını görmek bizleri sevindirecektir.
 
Son olarak bu sayı ile beraber gelenekselleştirmeye çalışacağımız hoş bir sürprizimiz var! "Anadolu Mektebi Kitap Anket" adıyla yeni bir bölüm başlatıyoruz. Bu sayımızda Türk edebiyatının önemli bir yazarı olan Mustafa Kutlu, anket sorularımıza samimi cevaplar verdiler. Her yaştan edebiyat okurunun ilgisine ve merakına hitap eden anketimiz, Sayın Kutlu'nun vermiş olduğu önemli cevaplarla daha bir özel anlam kazanacak gibi duruyor. Kimbilir belki anketimiz vasıtasıyla verilen cevaplarla ilk kez gün yüzüne çıkacak bilgiler araştırmacıları ve okuyucuları şaşırtacaktır.
 
Yeni bir sayıda buluşmak umuduyla iyi okumalar dileriz.”
 
Anadolu Mektebi Dergisinin 4. Sayısı 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir