Notlar Dergisinin 7. Sayısı

"Düşünceye Çağrı"
 
Notlar Dergisinin
7. Sayısı Çıktı
 
Kuram ve düşüncede özgün ve derinlikli yayın yapma çabasındaki Notlar dergisinin 7. sayısı çıktı.
 
Dergi bu sayısında da farklı konulara değinen yazıları içeriyor. Derginin sunuş yazısında Türk düşünce hayatından başlamak üzere farklı alanlardaki tıkanmaya dikkat çekiliyor. Bunun çözümü noktasında öneriler ortaya konuluyor. Türkiye'deki aşırı politizasyon ve her şeyin merkezine siyasetin yerleşmesi ile birçok alanda enerji adeta boşa akıyor.
"Enerjimizi düşünceye, sanata, kültüre ve hatta siyasetin daha ileri gitmesine hasretmek, yormak varken aksi bir durum son derece moral bozucudur". Denilerek genel bir durum tespiti yapılıyor. Yine bir ilkeselliğe dikkat çekilirken Notlar dergisinin bir  "Düşünceye Çağrı" niteliği taşıdığı ifade ediliyor.
 
Notlar, bu sayısında içerikteki bir yenilikle okurları karşılıyor. "Bakışlar" bölümü derginin bu sayısına kadarki çizgisi dışındaki belli başlı metinleri bir araya topluyor. Belli konu, olay, durum üzerine değerlendirmelerin yer aldığı bölüm, özellikle genç yazar ve yazar adayları için bir alan niteliği taşıyor.
 
Derginin bu sayısında yer alan yazar ve yazılar ise şöyle:
 
Hayati Özgür Osmanlı iktisadı üzerine düşünme çabasını derinleştirerek Osmanlı İktisadi Sisteminde Selçuklu Mirası başlıklı yazısını kaleme aldı.
 
Son dönem özgün hikaye ve metinleri ile dikkat çeken Mustafa Çiftci'nin, dergide yayınlanan yazısı “Taşra Yazısı Taşranın Yazısı” başlığını taşıyor.
 
Necmettin Evci Söze Gelen Sözle Gelen, Ekrem Özdemir Hangi Özgürlük, Özgür Taburoğlu Geleneksel Çin Resmi ve Minyatürlerde Çizgi, Orhan Gazi Gökçe Aklın Yolu Bir'dir, Mustafa Çakıroğlu Bilim Felsefesi Notları, Osman Ustaoğlu İbni Sina Nasıl İbni Sina Oldu başlıklı yazılarıyla dergide yerini alan yazarlar.
 
Bakışlar bölümündeki yazılar ve yazarları:
 
Murat Erol Kahramanı Beklerken
Volkan Durmaz Türk Sinemasında Bir Yol Ayrımı: Reha Erdem Sineması
Muhammed Aydın Şiirin Tarifi Yoktur 
Taner Afşar Muhafazakarlığın Değişimi 
Dilara Akdeniz Rengi Şahsına Münhasır Bir Ressam: Van Gogh 
Beste Nasır Varoluşun Anlamı: Güzel İnsan 
Burak Akyön Romanın Sevdirdikleri
 
Tercüme bölümünde ise Serhat Belen'in “CIA Fransız Kuramını Çalıştı” başlığı ile tercüme ettiği ilgi çekici bir metin yer alıyor.
 
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir