Adem Göksügür Vefat Etti

Adem Göksügür Vefat EttiEdebiyat Dünyasının
Başı Sağolsun
 
Yazar ve Ressam
Adem Göksügür
Vefat Etti
 
“İsrafil’in Nefesi”, “Hazar” ve “Zer” romanlarıyla tanınan yazar ve ressam Adem Göksügür 59 yaşında vefat etti
 
23 Nisan günü akşam saatlerinde Akhisar’da vefat eden yazar ve ressam  Adem Göksügür bir süredir hastanede yoğun bakımda tedavi görüyordu.
 
Adem Göksügür Vefat EttiAdem Göksügür; 1962 yılında şehzadeler şehri Manisa’nın Akhisar ilçesinde doğdu. Baba tarafından Gümüşhane Kelkit, anne tarafından Makedonya göçmeni bir ailenin en büyük oğlu. İlkokulu Akhisar’da okuduktan sonra ortaokulu babasının işi sebebiyle Almanya’nın Siegen şehrinde tamamladı.
 
Babasının isteği üzerine Türkiye’ye dönüp İmam Hatip Lisesini bitirdi. Serüvenlerle dolu üç yıllık Alman Dili ve Edebiyatı eğitimimi yarıda bırakıp (aslında bırakmak zorunda kalıp) İlahiyat Fakültesini tamamladı.
 
Adem Göksügür Vefat EttiZonguldak’ta başlayan öğretmenlik hayatına doğduğu şehir olan Akhisar’da devam etti. Otuz yıllık eğitimciliğin sonunda emekli oldu.
 
Öğretmenliğin yanı sıra resim ve fotoğraf sanatıyla uğraştı. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere önemli sanat galerilerinde toplam 12 kişisel sergi açtı.
 
Kendisiyle yapılan bir söyleşide resim ve fotoğraf sanatıyla ilgisini şöyle anlatmıştı:
 
Adem Göksügür Vefat Etti“Ortaokul yıllarımda resim yeteneğimi keşfeden sınıf öğretmenim Frau Hintenberg olmuştu. Ulusal bir resim yarışmasına katılmış, mansiyon tarzı bir derece almıştım. Ödül olarak da büyükçe bir koli resim malzemesi verdiler. Sonra ilgi alanım olan edebiyata yöneldim. Yıllar sonra bu merakım tekrar nüksetti ve ilk öğretmenlik yıllarımda resimler yapıp sergiler açtım. Ahşap dağlama tekniğini “edirnekâri” tekniğiyle sentezleyip kök boyalar ve gomalak cilalarla kendime özgü bir tarz oluşturdum. Adem Göksügür Vefat Ettiİlk kişisel sergimi 2002 yılında Üsküdar Altunizade Kültür ve Sanat Galerisinde açtım. 2004 yılında Beyoğlu Sanat Galerisi, 2006 yılında Taksim Sanat Galerisi, 2007’de Nişantaşı’nda ve Levent’te Vakıfbank Sanat Galerilerinde açtığım sergilerle tanınmaya başladım. Evimin üst katındaki bir odayı resim atölyesi, bir odayı da fotoğraf stüdyosu olarak düzenlemiştim. Işık çadırları, spot lambalar falan… Yaptığım işlere uçuk kaçık gözüyle bakanlar oldu. Düşünebiliyor musunuz, limondan bir kalp çıkarıp turpa diktim ve “Kalp Nakli” adlı bir fotoğraf çalışması çıktı ortaya. O yıllarda Organ Bağış Haftasında afiş olmuştu o çalışmam.”
 
Aynı söyleşide roman yazmaya nasıl ve ne zaman başladığını ise şöyle anlatmıştı:
 
“2010-2014 yılları arası Akhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yapmıştım. Okumaya, edebiyat ve kültür sohbetlerine önem veren çok sevdiğim bir kaymakamımız vardı, Kamil Köten… Hayata aynı frekanstan baktığımızı fark ettik ve haftada en az iki akşam buluşup edebiyat sohbeti yapıyoruz. Daha sonra mütefekkir hocam Abdullah Özdeş de katıldı sohbet halkamıza. Müthiş tefekkürler, kapasitemizin sınırlarını zorlayan beyin fırtınaları birbirini izledi. Sonra bir roman yazmam konusunda ciddi bir fikir atıldı ortaya. “Zer” adlı romanım böyle doğdu. Yazdığım bölümleri buluştuğumuz akşamlarda Kaymakam Beye ve Abdullah Hocama sesli olarak okuyorum. Kaymakam Beyin saygıdeğer eşi Gülnaz Hanımefendinin çay ve kahve ikramları eşliğinde kendimi bir anda romancı olarak buldum.”
 
Yayınlanmış Eserleri
 
“İsrafil’in Nefesi” (roman)
“Hazar” (roman)
“Zer” (roman)
 

Yayınlanmamış Eserleri
 
Yazarın kendisiyle yapılan bir söyleşide belirttiğine göre:
Yayınlanmamış, yayına hazır 3 romanı daha var.
 

BIR YORUM YAZIN

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir